Informatiu 1/10

Comencem explicant en el tram informatiu que el tren d’alta velocitat low cost de la companyia francesa Ouigo seguirà un any més fent parada a l’estació del Camp de Tarragona. 

A més, parlant de mobilitat, els camions hauran de circular màxim a 80 km/h, pel carril dret i sense avançaments a l’AP-7 les tardes de diumenge. La mesura s’aplicarà entre les 3 de la tarda i les 10 de la nit a partir d’aquest mateix diumenge. El Servei Català de Trànsit ha anunciat avui aquesta mesura per minimitzar les retencions generades des de la supressió dels peatges. 

Aquestes restriccions s’aplicaran des del Vendrell fins a Girona Nord, en els dos sentits de la marxa. Aquesta iniciativa substitueix la prohibició de circulació als camions els diumenges a la tarda. El Servei Català de Trànsit ha assegurat que s’ha decidit en converses amb el sector.

D’altra banda, es continuaran instal·lant carrils addicionals en sentit contrari en determinats trams de l’AP-7 per augmentar la capacitat viària de l’autopista. 

La Plataforma “Prou AP-7 Autopista GRatuita JA!” afirma que les autopistes gratuïtes són perfectament viables. El seu portaveu, Llorenç Navarro, ha passat avui per Carrer Major per fer balanç del primer mes de gratuïtat de Tarragona a la Jonquera.

Navarro no només creu que es poden mantenir les autopistes, sino que hi hauria superàvit econòmic per a les administracions públiques. El balanç d’ingressos a les àrees de servei pel gran volum de viatgers serien superiors a les despeses del manteniment. 

PUBLICITAT