Informatiu 05/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest divendres 5 de novembre fent referencia al programa Carrer Major explicant que la membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, Andrea Vides de Dios ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” prèvia a la manifestació que es farà dissabte a Tarragona contra l’encariment del preu de la llum.

Vides ha explicat que “cal fer mesures de pressió a les administracions per acabar amb la pobresa energètica”.

La membre de l’entitat ha posat l’exemple de la gran manifestació contra el preu de la llum a Madrid, o en clau més local a Calafell i l’aliança de diversos consistoris més petits per poder frenar l’encariment des de les administracions públiques més grans per fer efectiva la frenada.

Vides ha explicat que responsabilitzen a “les empreses subministradores, però també d’haver propiciat per unes mesures que no permeten tenir “una vida digna”. 

Al Camp de Tarragona, segons la membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, ha explicat de l’èxit de la llei de protecció de talls de subministrament de llum però el repte és fer efectiu mesures unitàries per abaratir despeses de famílies i les lleis pertinents no “quedin en paper mullat”.

CCOO no veu amb mals ulls les negociacions que s’estan portant a terme a Madrid per derogar la reforma laboral, però tot i així marquen una sèrie de línies vermelles.

El seu secretari general, Unai Sordo, que ha visitat Reus, explica que no cediran en aspectes com ara la prevalença del conveni d’empresa.

Ara, la conselleria de Salut enviarà l’informe a la Comissió Delegada del Govern perquè ho valori. També s’enviarà el govern espanyol, perquè l’ús de les mascaretes a les escoles està regulat per l’Estat. 

Aquest comitè científic assessor, recentment creat, està format per especialistes en diferents àmbits. Entre ells hi ha el físic de la URV, Àlex Arenas conegut per dissenyar un model matemàtic sobre la propagació de la covid. 

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat avui l’ús del passaport covid per poder accedir a banquets i celebracions en què hi hagi ball en espais tancats. 

PUBLICITAT