Informatiu 04/10

En el tram informatiu de “La Plaça” destaquem el preu de la garrofa al Camp de Tarragona. L’elevada demanda i la menor producció de la collita de garrofa han fet que es dispari el preu a més d’un euro el quilo, un valor per sobre del que s’havia vist en dècades. El principal causant ha estat la necessitat del producte en la indústria alimentària i l’oferta del fruit també és menor a l’any passat. 

Amb l’augment de rendibilitat d’aquest conreu, també s’han incrementat els robatoris s’han incrementat als camps. En dècades, els productors de garrofa cobraven per sota de l’euro per quilo. Aquesta situació ha canviat en els darrers anys. La llavor de la garrofa s’ha intensificat aquest estiu, després d’una crisi sanitària vinculada a l’elaboració de gelats.

Les dades Covid que empitjoren a Tarragona i és que el Camp es torna a apropar a l’1 en el Risc de Transmissió. S’han registrat 13 casos més en les darreres 24 hores.

La bona notícia és que no hi ha cap nova víctima mortal a la regió. El risc de rebrot puja vuit punts fins als 50, per sota de la setmana anterior. L’índex de positivitat de les proves diagnòstiques és de l’1,73% i ara mateix hi ha 24 pacients ingressats, 3 més que en la jornada anterior.

PUBLICITAT