Informatiu 02/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dijous 2 de desembre explicant que el departament de Salut potenciarà els centres de vacunació poblacional, per tal que també s’hi administrin dosis de reforç.

Al Camp de Tarragona aquests estan ubicats al Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània, el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, la Sala Kursal de Valls i el pavelló de Calafell. 

En el cas del centre de l’Anella Mediterrània doblarà la seva capacitat i passarà dels quatre punts d’inoculació que havien quedat actius, a vuit. 

S’hi seguiran administrant vacunes sense cita i segones dosi i també s’hi començaran a posar terceres dosis. 

Aquestes dosis de record ja s’han començat a administrar a les persones majors de 70 anys i en les pròximes hores el grup d’edat d’entre 65 i 69 anys podran començar a demanar hora a través del web de vacuna covid. 

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, recomana demanar cita per facilitat la planificació de la campanya. 

D’altra banda, el departament de Salut ha demanat reduir les visites i estades d’acompanyants als centres sanitaris, perquè en alguns, com l’hospital de Tortosa, s’han registrat brots de covid. 

En la roda de premsa de Salut, també s’ha insistit en els bons resultats de la vacunació contra la covid. La creixent immunització ha afavorit que aquesta sisena onada no sigui tan explosiva com les anteriors i que hi hagin menys malalts que acabin a l’hospital i moltes menys defuncions. 

Tot i que la situació és més continguda, en que les altres onades, el nombre de contagis i hospitalitzats va pujant. També aquí al territori. 

El Parlament ha convalidat aquesta tarda el decret de renovables. El Govern ha aconseguit el suport dels Comuns per fer prosperar la normativa. La resta de partits, fins i tot la CUP, hi han votat en contra. 

PUBLICITAT