#BaixCampInfo L’atur baixa un 1,1% a la demarcació

L’atur ha baixat un 1,1% durant aquest mes de març a la demarcació de Tarragona. Aquest percentatge indica que el darrer mes s’ha tancat amb 500 desocupats menys que al febrer. En total ara hi ha unes 46.700 persones al territori inscrites a les llistes del SOC. 

Si ho comparem amb l’any passat, es consolida l’evolució positiva. El nombre de desocupats s’ha reduït un 24% a la demarcació, segons les dades que ha difós avui el Ministeri de Treball i Economia Social. En termes absoluts hi ha 15 mil aturats menys que el 2021. 

El sector serveis continua sent el que registra un major nombre de desocupats: en són més de 33.500. També és, però, el que ha presentat un major descens, amb prop de 700 aturats menys que al febrer. La resta de sectors milloren una mica els seus indicadors, però de manera molt tímida. 

Pel que fa al nombre d’afiliats a la seguretat social, aquest mes s’ha incrementat en un 1% i en un 4,8 si ho comparem amb l’any passat. 

Seguim amb notícies de l’àmbit laboral, perquè la UGT denuncia la manca de personal de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a la demarcació de Tarragona. Segons el sindicat al territori aquest organisme estatal té 120 places per cobrir, el que representaria un terç de la plantilla.

La UGT afirma que aquesta falta de personal repercuteix en l’atenció a la ciutadania i en posen com a exemple l’oficina de l’INSS a Móra la Nova que està tancada des de fa dos anys. 

La UGT manifesta, però, que aquest problema no és exclusiu del territori, sinó que és general arreu de l’Estat. El sindicat denuncia que els serveis de la Seguretat Social han perdut una quarta part del personal, mentre que, en paral·lel, han anat incorporant noves tasques. Això es tradueix en més de 700 mil trucades desateses en els dos primers mesos de l’any. 

PUBLICITAT