Informatiu 9 de març

La demarcació de Tarragona ha registrat 30 positius i cap defunció durant les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Els ingressos hospitalaris segueixen baixant, però la xifra exacta es desconeix a causa d’un error telemàtic. El risc de rebrot baixa tant al Camp de Tarragona com a les Terres de l’Ebre, amb 86 i 64 punts; mentre que l’Rt es manté estable a totes dues regions, amb 0’78 i 1’04 respectivament. Des de l’inici de la pandèmia s’han produït 45.701 positius i 1.228 defuncions al territori.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que “tot apunta” que el confinament perimetral comarcal “s’aixecarà ben aviat”, sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència que tenen darrerament. 

Així, el pla per a la Setmana Santa –que es podria tancar aquesta mateixa setmana- permetria la mobilitat interna dins de Catalunya amb una certa llibertat. A més, tal com va passar per Nadal, la portaveu assegura que s’està estudiant que es pugui entrar i sortir de Catalunya “per visitar familiars i gent propera” malgrat tenir el perímetre territorial de país tancat.

A Reus, l’Ajuntament ha aprovat en junta de govern mantenir els contractes d’arrendament de les parades del Mercat del Carrilet. 

D’aquesta manera, l’equipament seguirà obert fins al juny de 2024, “amb la voluntat de preservar els llocs de treball i les empreses”, en aquest context de crisi. Els contractes d’arrendament tindran efectes, com a màxim, fins al 30 de juny de 2024, vinculats a la data d’inici del projecte de transformació de l’àmbit del Carrilet, que s’engegaria a l’estiu de 2024. 

I sense marxar de Reus, dol a la ciutat per la mort, als 80 anys, de Llorenç Pellisé Ortal, fundador de la Fundació Privada Reddis. 

Pellisé també en va ser president, «càrrec que va suposar un abans i un després en la història de l’organisme», han explicat des de la fundació. Entre d’altres coses, Pellisé Ortal va donar pas a la incorporació de les dones al patronat de la institució. Avui, la presidenta i el patronat de la Fundació Reddis han lamentat la seva pèrdua i han agraït «la seva dedicació a l’entitat durant tants anys».

Prades ha iniciat les obres de recuperació de l’entorn del castell medieval, situat en el punt més alt del municipi. 

Les restes, juntament amb les muralles i el nucli antic, van patir un abandonament i destrucció i és per això que l’Ajuntament va decidir adquirir la parcel·la que conté l’absis de la capella de Sant Miquel i el seu espai annex. Ara, s’han iniciat les obres de restauració per unir aquests dos espais i ampliar així el pati d’accés que permetrà millorar la visibilitat de l’antiga capella. A més serà la base per a la creació d’un Centre d’Interpretació dedicat a la figura de la reina Margarida de Prades.

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha explicat el què suposarà aquesta recuperació pel municipi. Les obres sense el projecte de museïtzació tindran un cost d’aproximadament 109.000 euros i s’han pogut dur a terme gràcies al PUOSC de la Generalitat i el PAM de la Diputació de Tarragona.

Un conductor begut que quadruplicava la taxa d’alcohol permesa va ser enxampat per un mosso fora de servei a Montbrió del Camp, que li va prendre les claus del vehicle per evitar que seguís conduint. 

Els fets van ocórrer aquest dissabte 6 de març a les cinc de la tarda. L’agent va veure un cotxe circulant de forma erràtica per la població, que aparcava damunt de la vorera i que sortia un conductor amb dificultats per caminar i amb signes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol. L’home va entrar en un establiment per comprar dotze llaunes de cerveses amb la intenció d’entrar al cotxe i marxar. Va ser en aquell moment quan el mosso va identificar-se com a policia i li va prendre les claus perquè no pogués agafar el vehicle.

Segons informen fonts policials, l’home no va parar d’amenaçar-lo reiteradament per recriminant-li l’acció i l’agent va avisar que si desplacés una patrulla. L’home, de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, va quedar detingut com a presumpte autor dels delictes de conduir sota els efectes de l’alcohol, no disposar de permís de conduir i amenaces. En la prova d’alcoholèmia l’home va donar un resultat d’1.13 mg/l d’alcohol en aire expirat, superant en quatre vegades la taxa permesa. 

PUBLICITAT