Informatiu 9 de juny

El govern espanyol reparteix 2,5MEUR a 10 ajuntaments de Tarragona i l’Ebre per compensar la reducció d’ingressos del transport públic per la crisi de la covid-19. 

Els diners els percebran els consistoris que presten i són titulars del servei de transport públic amb qualsevol modalitat de gestió i que han demostrat pèrdues durant la crisi sanitària al Ministeri d’Hisenda, dins del termini. Els ajuntaments beneficiaris són Amposta, Móra d’Ebre i Tortosa, la Bisbal del Penedès, Calafell, Cambrils, Mont-roig del Camp, Reus, Tarragona i el Vendrell. Tarragona rebrà més de 2 MEUR i Reus 416.000 euros.

El sector de les agències de viatges ha perdut un 90% de facturació, el 14% de llocs de treball i un 30% de les agències han hagut de tancar en comparació amb l’any 2019.  

Així n’ha fet referència al programa Carrer Major, Martí Sarrate, president de l’ACAVe, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, qui ha dit que estan motivats i amb força i esperen que enguany facturin un 30 o 40% del que van facturar fa dos anys, tot i que assegura que les no tornarem a les xifres habituals fins al 2023 o 2024.

Des de l’Associació demanen ajuts per poder fer front a la situació i també la moratòria dels crèdits ICO.

L’Audiència de Tarragona condemna a 10 anys de presó l’acusat d’haver abusat de la seva fillastra durant quinze anys a Reus, des que era menor d’edat. 

El jutge ha dictat sentència sobre el judici celebrat a la secció 2a de l’Audiència el passat 20 de maig. L’acusat va al·legar que havien estat relacions consentides i quan era major d’edat. La sentència, però, considera “incontestable” que va sotmetre la noia, des dels 8 anys d’edat, a la seva voluntat sexual mantenint-hi “un nombre indeterminat de relacions sexuals” i “aprofitant-se d’exercir el rol de pare”, fins que va quedar embarassada del padrastre. El jutge li imposa la pena màxima pel delicte d’agressió sexual a menor de 13 anys i a una indemnització de 50.000 euros per danys morals.

I a Reus, l’Ajuntament instal·larà 500 cendrers i apagaburilles, fruit d’un projecte dels Pressupostos Participatius

L’actuació, dotada amb un pressupost de 10.000 euros, contempla la col·locació de recipients per apagar i dipositar les cigarretes al costat de les papereres, per tal d’evitar que les burilles acabin a terra. 

De moment ja s’han instal·lat 50 cendres i un centenar d’apagaburilles al centre de la ciutat. 

D’altra banda, Reus inaugura demà la cinquena edició del Velèctric, la mostra de vehicles elèctrics i híbrids, que enguany es farà en format mixt. Hi haurà estands online i també hi haurà vehicles exposats en vuit punts de la ciutat. 

Entre aquests indrets hi ha la plaça Llibertat, el passeig Prim i el Mercat central.  Els vehicles estaran retolats amb la imatge de la fira i un codi QR que obrirà l’espai virtual. Els interessats hi podran sol·licitar una prova de conducció directament al concessionari.

A més dels estands de les marques, n’hi haurà un de l’Ajuntament on s’oferiran xerrades sobre mobilitat sostenible. Les activitats del Velèctricc s’allargaran fins al 18 de juny. 

La llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant podrà estrenara el nou menjador el proper curs.

En aquests moments s’estan ultimant les obres d’ampliació del centre, que permetran reemplaçar els mòduls prefabricats on es presta aquest servei actualment.

Aquest dijous s’inaugura l’exposició ‘Petits pintors de la Baronia’ a Riudecanyes.

Aquesta estarà disponible fins diumenge i s’hi podrà veure tot de treballs amb tècniques de pintura plàstica.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimecres 9 de juny.

PUBLICITAT