Informatiu 8 de març

Aquest dilluns han entrat en vigor els nous horaris a la restauració i l’ampliació d’aforaments a universitats, gimnasos i lleure. Els canvis en les restriccions responen al relaxament de les mesures que va anunciar el Procicat la setmana passada davant el descens en la incidència de la covid-19.

Des d’avui, els bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda fins a les 5 de la tarda. Fins ara, ho feien en dues franges, la d’esmorzar, de 7.30 a 10.30, i la de dinar, de 13 a 16.30. Ara s’ha decidit eliminar el descans que hi ha pel mig i ampliar mitja hora més. A més, es recuperen gradualment les classes presencials a la universitat amb un 30% d’aforament. També el lleure i les extraescolars per als àmbits de Secundària, FP i Batxillerat, així com de les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys.

Des d’avui es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis i també es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l’aire lliure. També es reobren els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals. Aquestes mesures estaran en vigor com a mínim durant els propers set dies. El Procicat ha demanat precaució en el relaxament d’aquestes mesures.

Pel que fa la demarcació de Tarragona, s’han comunicat 14 nous positius i cap defunció per covid-19 aquest dilluns.

La pressió hospitalària es manté estable amb 118 hospitalitzats als centres sanitaris; i 40 a les UCI. El risc de rebrot baixa tant al Camp de Tarragona (91 punts), com a les Terres de l’Ebre (70 punts); mentre que l’Rt disminueix al primer amb 0,78 i augmenta al segon amb 1,03. Ja en són 45.671 positius i 1.228 defuncions per coronavirus a la demarcació de Tarragona des de l’inici de la pandèmia.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha defensat el projecte del tren-tramvia, pensat per connectar els municipis centrals del Camp de Tarragona. 

Damià Calvet ha assegurat que la proposta que ha presentat la Generalitat, i que ara està en exposició pública, és la millor possible. El conseller afirma que hi ha un consens important i que la informació tècnica en què es basa el projecte és sòlida. Calvet ha respost d’aquesta manera les crítiques de l’alcalde de Tarragona, que la setmana passada va posar en qüestió el projecte del tren-tramvia. Ricomà va assegurar que s’havia redactat des d’un despatx a Barcelona, sense tenir en compte l’opinió del territori. 

També va alertar que la línia de tren Reus-Tarragona se saturarà si també s’hi fan passar els tramvies, com preveu la Generalitat. L’Ajuntament de Tarragona, de fet, ja ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte. La setmana passada es va fer una primera reunió de treball amb 70 participants i demà es farà la segona. 

L’Ajuntament de Reus estudia fórmules per compensar les restriccions imposades per la covid-19 en sectors com les acadèmies, els gimnasos i les activitats culturals.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, explica a l’ACN que plantegen crear un nou programa de bons de descompte com el que l’any passat va beneficiar el comerç de proximitat, els serveis i l’hostaleria. Durant el 2020 l’administració local va posar a disposició de la ciutadania 600.000 euros en forma de bons de 5 euros que es podien bescanviar en més de 450 establiments adherits. Segons Caelles, la iniciativa va generar un retorn de vora 3 MEUR i això ha fet que més de 30 municipis d’arreu de l’Estat s’hagin interessat per conèixer el model. 

Endesa X instal·la nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics a Prades.

L’Ajuntament de Prades explica que suposa un avantatge per als veïns i veïnes i un pas més cap a la sostenibilitat.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant impulsa un projecte per a protegir cinc parelles d’àguiles.

Dissabte es van alliberar coloms i dins d’un mes conills per a garantir la cadena alimentària d’aquests aus rapinyaires.

PUBLICITAT