Informatiu 8 de febrer

Aquest dilluns han entrat en vigor les noves condicions en les restriccions que el govern català manté actives per lluitar contra la propagació de la covid-19. Aquests canvis suposen un relaxament en les mesures que hi havia fins ara. Entre els més destacats hi ha el confinament municipal, que a partir d’ara passarà a ser comarcal. A més, la restauració pot allargar el seu horari d’obertura una hora més a cada franja horària. D’aquesta manera, bars i restaurants poden oferir esmorzars des de les 7.30 fins a les 10.30 i dinars de 13 a 16.30.

També poden obrir els gimnasos, encara que amb un 30% de capacitat. Segueixen tancats, però, els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. Això sí, des d’avui queden fora d’aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.

L’esport torna amb la reobertura dels gimnasos, també al sud del Baix Camp. Els gimnasos municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i les activitats dirigides tornen a estar disponibles des d’aquest dilluns.

També poden obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa certificades pel Departament d’Educació. D’altra banda, però, continuen suspeses la resta d’extraescolars si no són amb el mateix grup bombolla. En el primer curs dels graus universitaris es permet la docència teòrica presencial. La vigència de la nova resolució és de dues setmanes. Les altres mesures ara vigents es mantenen.

Les dades del Departament de Salut aquest dilluns han notificat 82 nous positius a la demarcació de Tarragona, mentre que s’ha hagut de lamentar una nova defunció.  68 d’aquests contagis s’han produït a la regió sanitària del Camp de Tarragona, mentre que a les Terres de l’Ebre n’hi ha hagut 14. La bona notícia és que el risc de rebrot baixa de forma important. Ara mateix, és de 295 punts al Camp i de 294 a l’Ebre. La velocitat de reproducció del virus també es manté en una bona tendència, amb 0,76 i 0,57, respectivament. Això sí, es manté la pressió hospitalària amb 280 pacients amb covid-19 als centres sanitaris de la demarcació, 85 dels quals estan a la UCI.

Aquesta setmana, Salut començarà a vacunar els col·lectius essencials i, a finals de mes, les persones de més risc. Això serà possible per l’arribada avui dilluns d’unes 31.700 dosis de la vacuna d’Oxford/ AstraZeneca. 

Dimecres començaran a vacunar col·lectius essencials, com policies, bombers i a sanitaris que no treballen en grans centres. Durant la segona quinzena de febrer es començarà també a vacunar les persones amb alt risc. 

El Govern assegura que el 99% de les meses electorals tindrà els “membres suficients” per ser constituïdes. El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ho ha explicat en una piulada al seu compte de Twitter després que diumenge alertés que es podria decidir el mateix dia de les eleccions no fer públic l’escrutini en funció del percentatge de meses sense constituir. Aquest dilluns Peña-Lopez ha assegurat que amb les xifres actuals ja es podrien fer les eleccions “sense problemes”. Apunta que un 1,16% de les meses no tenen encara el mínim de 3 membres per constituir-se però ho atribueix a una “falta de dades”.

Riudecanyes aposta per l’ecologia donant consells als veïns i veïnes sobre com millorar en la seva vida quotidiana. Sota el nom ‘Eco-Consell’, l’Ajuntament comparteix un consell mensual per tal de conscienciar i reeducar a la població de la reducció de residus o el reaprofitament i la sostenibilitat.  

PUBLICITAT