Informatiu 8 d’abril

El Ministeri de Sanitat recomana utilitzar la vacuna d’AstraZeneca en persones majors de 60 anys. Un anunci que es feia aquest dimecres després que l’Agència Europea del Medicament conclogués que les trombosis estranyes poden ser un efecte secundari infreqüent de la vacuna britànica. 

L’executiu estatal ho ha indicat a les Comunitats Autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut, que s’ha celebrat després de la reunió urgent dels ministres de Sanitat de la Unió Europea per analitzar la situació. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que la mesura s’ha aprovat per una “àmplia majoria”.

Darias també ha explicat que durant els propers dies, es continuarà vacunant el col·lectiu d’edat entre 60 i 65 anys. La Comissió de Salut Pública abordarà aquest dijous què es fa amb les persones menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d’AstraZeneca.

El Govern treballa amb l’horitzó que l’oci nocturn pugui recuperar aquest estiu una certa normalitat, amb públic dret i sense distàncies de seguretat. 

Però aquest relaxament dependrà del fet que la transmissió comunitària estigui “sota control” i també que hi hagi un percentatge “raonable” de persones vacunades, un llindar que el secretari general de Salut, Marc Ramentol, situa en el 30% de la població al juny. Ramentol ha indicat aquest dijous que veu “precipitat” plantejar aquest escenari abans, amb independència dels resultats del concert amb 5.000 persones al Palau Sant Jordi, que es coneixeran la setmana vinent. De la mateixa manera, Salut descarta per ara permetre un salconduit cultural al confinament comarcal.

Aquest dijous, la demarcació de Tarragona registra 118 positius i cap defunció, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Pel que fa a la pressió hospitalària, les persones ingressades als centres sanitaris augmenten amb un total de 76 pacients; mentre que a les UCI disminueixen en una unitat els crítics, 24 en total. Al Camp de Tarragona, tant el risc de rebrot com l’Rt augmenten lleugerament, amb 134 punts i 0’88 respectivament. Mentre que, tots dos indicadors pujen amb més força a les Terres de l’Ebre, amb 114 punts al primer i 1’81 al segon. Les xifres acumulades sumen un total de 47.922 contagis i 1.255 defuncions al territori des de l’inici de la pandèmia.

La companyia Binter obrirà al juliol una ruta aérea regular entre Reus i les Canàries, la primera que uneix els dos destins. 

Hi haurà dues freqüències setmanals, els dijous i diumenges. La connexió directa serà amb l’aeroport de la Gran Canària, però s’ofereix la possibilitat d’enllaçar amb qualsevol altra illa sense cost addicional. L’aerolínia opera diàriament 170 vols interns dins l’arxipèlag. El seu director general, Juan Ramsden, ha explicat que han decidit començar a operar a la Costa Daurada per la seva proximitat amb Barcelona i pels atractius que té com a territori. 

Els vols entre Reus i la Gran Canària tindran una durada aproximada d’unes 3 hores i 20 minuts. Binter estrena els seus vols amb una oferta reduïda. El preu mínim per trajecte és de 84 euros. La promoció s’aplicarà a les reserves que s’adquireixin fins a final d’abril.

La Llar d’Infants de Riudoms estrena nou pati-jardí.

Després d’una gran reforma, ara el pati representa un jardí, amb microespais i estructures naturals, com arbustos, un canal d’aigua o un terrari.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va dur a terme aquest dimecres la primera taula d’empresaris d’aquest 2021.

Es va realitzar a les instal·lacions de l’empresa de promoció econòmica del municipi, IDETSA.

PUBLICITAT