Informatiu 7 d’abril

El Govern preveu tornar al confinament comarcal a partir d’aquest divendres, tot i que la resolució actual havia d’estar vigent fins divendres a la nit.

El número d’ingressats als hospitals i a les UCI per covid va en augment en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors de la i a un increment de casos, amb els efectes que pugui tenir la Setmana Santa. De fet, aquest dimecres ja s’ha notificat un increment de positius, després de dies de xifres més baixes per l’efecte dels festius, quan habitualment hi ha menys diagnòstics.

Pel que fa a les dades, al Camp de Tarragona trobem un moviment desigual als indicadors. El risc de rebrot augmenta dos punts, situant-se als 132.

Contràriament la velocitat de contagi baixa quatre centèsimes fins al 0,88. La incidència acumulada a catorze dies és de 149,25. Els vacunats de la primera dosi passen de 80.000 a la regió. Actualment són 80.050 les persones que han rebut la primera dosi i 30.262 les que han rebut la segona. L’índex de positivitat a les proves PCR i test d’antígens de la darrera setmana és del 6,11%.

El 61% de les persones ateses per la Creu Roja Tarragona han empitjorat la salut emocional per la pandèmia.

Les dades es desprenen de l’”Observatori sobre l’impacte de la covid en col·lectius vulnerables”, que l’entitat ha fet a partir d’enquestes a més de 300 usuaris. El 66% de les persones consultades ha afirmat tenir algun problema emocional sempre o bona part del temps. Entre aquests problemes destaquen la preocupació, la tristesa i la depressió, que frega el 25%. 

En detectar aquestes afectacions, la Creu Roja ha engegat dos telèfons d’acompanyament psicoemocional a nivell estatal i català, mentre que a la demarcació s’ha engegat el projecte Unitat de Suport al Canvi per oferir acompanyament psicològic als usuaris. A nivell estatal, un 56 % dels usuaris ha afirmat tenir un estat de salut regular, dolent o molt dolent, i un 35% ha assenyalat que ha empitjorat durant la pandèmia.

Comença la campanya de la declaració de la renda d’aquest 2021 després del primer any de pandèmia.

Es presenta una campanya complicada i incerta, ja que són moltes les persones que s’han trobat en situació d’ERTO, i s’han de tenir en compte alguns aspectes per a poder formalitzar la declaració correctament.

Riudoms i les Borges del Camp lluiten contra els abocaments il·legals a la riera.

Farts de trobar-se runa en paratges naturals, els Ajuntaments amb la col·laboració de Guàrdia Municipal i Mossos d’Esquadra, volen intensificar la vigilància i reduir aquests abocaments.  

El Casal d’Avis de l’Hospitalet de l’Infant es el nou centre de vacunació contra la Covid-19.

Les vacunes contra la Covid-19 se subministraran a partir d’ara al Casal d’Avis i no al CAP de l’Hospitalet de l’Infant com fins ara, per raons d’espai.

I en cultura, la Fira del Circ de Catalunya, el Trapezi de Reus, celebrarà el seu 25è aniversari del 12 al 16 de maig, amb una trentena de companyies.

Per tal d’adaptar-se a les restriccions, hi ha la meitat d’escenaris i tots els aforaments seran limitats i amb entrada prèvia.

PUBLICITAT