Informatiu 6 de juliol

El Govern ha decidit tornar a tancar l’oci nocturn en espais interiors a partir d’aquest cap de setmana i també obligarà a fer TA o tenir la pauta completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats tancaran a les 3. 

Ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, on ha indicat que la resolució s’està ultimant i es presentarà en una nova convocatòria a les 16 hores. “Ara toca tirar enrere”, ha dit Plaja davant l’augment exponencial de contagis entre els més joves. També ha aprofitat per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori, però ha recordat que és competència del govern espanyol. També ha dit que de moment no és necessari frenar el pla de desescalada.

Plaja ha advertit que l’estiu es preveu “difícil”, i que cal protegir el col·lectiu sanitari per garantir un “bon funcionament” del sistema: “Cal tornar a tancar l’oci nocturn que no es faci en espais oberts i posar restriccions a esdeveniments a l’aire lliure”. Les mesures entraran en vigor aquest cap de setmana i, de moment, s’allargaran durant els propers 15 dies -susceptibles a canvis en funció de l’evolució de la pandèmia. Així, podran obrir les discoteques i locals d’oci nocturn amb zones totalment a l’aire lliure.

Desmantellen una plantació de més de 400 plantes de marihuana a Riudoms.

S’investiguen dues persones acusades d’atemptar contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos han detingut aquest dimarts a la matinada un jove, menor d’edat, per haver agredit violentament un empleat de l’hotel el Dorado de Cambrils, on s’allotjava amb la seva mare, i haver-li arrencat els dos ulls. 

Se l’investiga pels suposats delictes de temptativa d’homicidi i atemptat als agents. Diversos dotacions del cos i de la policia local s’han desplaçat quan passaven onze minuts de la mitjanit a l’establiment després de rebre l’avís. El jove, de 17 anys, hauria colpejat amb els punys i puntades de peu el treballador de l’hotel, de 62, i hauria seguint pegant-li a la cara estant al terra fins arrencar-li els ulls. La víctima està molt greu a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

En el moment de reduir-lo, l’arrestat hauria intentat sostreure l’arma reglamentària d’un agent i li hauria donat un cop de cap al nas, pel qual va haver ser atès. De fet, hauria estat la mare del noi qui hauria avisat la policia informant-los que el seu fill estava patint un brot psicòtic. Segons les mateixes fonts policials, el menor hauria protagonitzat quatre episodis violents des de març d’enguany a l’Hospitalet de Llobregat però no tindria cap malaltia mental diagnosticada.

L’Ajuntament de Riudoms coordinat de l’ABS Riudoms i el Col·legi Oficial de Psicòlegs posa en marxa la campanya “Trenquem el silenci”.

Destinada als joves, vol donar resposta a diversos temes de salut mental i emocional que s’han incrementat amb la pandèmia.

L’Hospitalet de l’Infant acull la celebració del 40è aniversari de la Federació Espanyola de Naturisme.

Es va donar lloc al càmping El Templo del Sol i van assistir representants de diferents associacions naturistes.

PUBLICITAT