Informatiu 6 d’abril

El sector turístic de la Costa Daurada fa un bon balanç de la Setmana Santa, amb una ocupació d’entre el 60 i el 80%. Tot i no haver obert la gran hoteleria de la costa ni tampoc Portaventura, el territori fa balanç positiu i afronta amb optimisme l’estiu.

Segons les xifres de la Federació empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), hi ha hagut més d’un 80% dels càmpings oberts, el 50% dels apartaments turístics i entre un 15% i un 20% dels hotels. El portaveu de la Federació, Xavier Guardià, destaca que els han faltat els visitants que venen d’altres punts de l’Estat com l’Aragó o el País Basc i també el turisme internacional que és el que propicia l’obertura dels grans establiments del territori.

Guardià també fa un bon balanç de les xifres tenint en compte condicionants com la prohibició de servir sopars a la restauració o el tancament de Port Aventura. Des de la Federació apunten que aquesta Setmana Santa genera optimisme de cara a la temporada d’estiu. Guardià ha recordat també que hi ha alguns establiments que no obrien des de la tardor del 2019.

Pel que fa a les dades de la demarcació, aquest dimarts s’ha informat de 104 nous positius i cap defunció.

Les dades del departament de Salut també mostren un augment de la pressió hospitalària, amb quatre pacients més als centres hospitalaris de la demarcació, fins arribar als 68. A més, hi ha 25 persones a l’UCI. Al Camp de Tarragona baixa el risc de rebrot i la velocitat de reproducció, fins als 130 i 0,92 punts respectivament. A l’Ebre es podrueix la tendència contrària, amb un increment dels dos indicadors, que són de 92 i 1,70.

La Guàrdia Urbana de Reus ha detingut un total de 23 joves per celebrar una festa en un pis incomplint les mesures de seguretat de la covid-19.

Els fets han passat en un habitatge situat al carrer Ample, on s’havien concentrat més d’una vintena de persones amb edats compreses entre els 20 i els 25 anys. Els agents els van denunciar per no seguir les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus, entre elles, la prohibició de trobades de més de sis persones en espais privats.

La Guàrdia Urbana ha iniciat les sessions pràctiques del programa d’educació viària per formar els joves de la ciutat sobre com circular de manera segura per la ciutat amb vehicles de mobilitat personal.

Les classes es porten a terme al parc de trànsit amb alumnes de 4rt d’ESO i 1r de BAT; i fins ara s’ha tancat la participació d’uns 790 joves de 7 centres educatius. Les sessions s’inicien amb una primera classe teòrica i continuen amb les pràctiques dels joves al circuït tancat del parc de trànsit. Les sessions donen continuïtat a les xerrades que la Guàrdia Urbana va iniciar fa dos anys als instituts de secundària de Reus.

L’ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obre un nou punt d’atenció turística al molí de l’oli.

Amb aquest nou servei l’Ajuntament vol millorar l’atenció als visitants i la promoció del municipi.

PUBLICITAT