Informatiu 5 de març

Riudoms es prepara pel 8M amb un vídeo amb la participació de totes les dones del poble.

Entre altres actes, l’Ajuntament ha demanat a les veïnes del municipi que es gravin individualment, traient el seu costat més reivindicatiu per al Dia Internacional de la Dona.

Aquest diumenge s’enceten les activitats  per celebrar el Dia Internacional de les Dones a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Amb motiu del 8M, el consistori ha organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració de l’Associació Les Violetes i els mitjans de comunicació municipals.

La Universitat Rovira i Virgili ratificarà les noves mesures aprovades pel PROCICAT que permeten la presencialitat de les classes teòriques fins a un aforament màxim del 30% de l’estudiantat de manera simultània en cada centre. 

Aquesta ampliació del PROCICAT s’adopta després que, el mes passat, es reprengués una presencialitat restringida per als alumnes de primer curs. L’estudiantat de grau i postgrau haurà de consultar amb el seu centre de la URV els detalls d’aquesta mesura, ja que cada centre concretarà el detall de les assignatures i grups que, d’acord amb el model híbrid adoptat per aquest curs i a l’autonomia universitària, es tornaran a impartir de manera presencial. 

El tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana santa el va acordar ahir la Comissió de Salut Pública. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat i de les mateixes Comunitats.

Ara haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent. Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l’exterior com a l’interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada.

La demarcació de Tarragona registra 54 nous contagis i cap defunció, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Els centres sanitaris disminueixen la seva pressió hospitalària amb 6 pacients més que ahir, 128 en total; i les UCI arreu de Catalunya augmenten a 522 els pacients greus que tenen hospitalitzats. Tant l’Rt com el risc de rebrot continuen a la baixa al Camp de Tarragona amb 0’84 i 106 punts i pugen lleugerament a les Terres de l’Ebre amb 0’75 i 62 punts respectivament.

Declaren Mont-roig del Camp municipi turístic durant tot l’any.

Aquesta qualificació, que es va demanar el passat 2019, permetrà als comerços obrir en horari especial durant tots els mesos, fet que abans només podien entre Setmana Santa i el mes d’octubre.

PUBLICITAT