Informatiu 5 de juliol

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dilluns que la situació als centres d’atenció primària és “complicadíssima” per l’alta afluència de persones joves que, tot presentar símptomes lleus o molt lleus de la covid-19, s’han de tractar igual que la resta. 

Una situació, ha afegit, que està tensionant un sistema que, d’altre banda, està portant tot el pes de la vacunació. Davant això, Argimon ha anunciat que hi hauran canvis en els protocols d’atenció clínica als ambulatoris.

També ha reclamat un “esforç” a la ciutadania per seguir les normes de protecció i prevenció perquè es percep “una baixa sensació de risc” quan, com ho demostra l’alta taxa d’incidència, la pandèmia no s’ha acabat.

El Govern està estudiant mesures o recomanacions davant del repunt de contagis i les aplicarà “si ho veu convenient”, segons la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas. 

“Anirem prenen les decisions que correspongui segons el moment que sigui”, ha manifestat a Catalunya Ràdio, on ha reconegut la preocupació per la situació. Tot i això, ha afegit que la gravetat de la malaltia “no és la mateixa que fa uns mesos”. També ha explicat que s’ha treballat sobre l’oci nocturn però no ha avançat cap aspecte. En ser preguntada sobre si una possibilitat era tornar a fer obligatòria la mascareta a l’exterior, ha reconegut que seria “impossible” en el marc legislatiu actual però el Govern recomana el seu ús de manera “molt insistent”.

Cabezas ha reconegut la preocupació davant l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia, tot i que ha insistit que l’afectació en UCI i mortalitat és molt baixa. La secretaria ha dit que la dada més preocupant són els nous contagis que van apareixent però s’ha mostrat esperançada que amb una bona estratègia de vacunació es podran “aturar” els efectes greus d’aquest nou repunt.

El Departament de Salut està ultimant nous protocols que permetin “racionalitzar” les proves i la càrrega de feina a l’atenció primària. 

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reconegut que s’estan aplicant protocols fets per a una fase de la pandèmia en què els casos eren més greus. Ara la majoria són poc simptomàtics o lleus i per això Salut vol “adequar” la situació i descongestionar els CAP. Així, s’està mirant quan és necessari fer una prova “i quan deixa de ser-ho” i si es pot fer un test ràpid abans que una PCR. Cabezas ha afegit que no es tracta de fer menys proves sinó d’actualitzar els protocols i per exemple no fer entrevistes “que duren 20 minuts” davant de casos que no presenten la gravetat que en altres onades.

El govern de Reus preveu una «gran transformació» de l’àrea que va del Mercat del Carrilet fins al futur Baixador de Bellissens. 

Aquest projecte es preveu per al mandat vinent, i fins al 2023 es redactaran els documents tècnics amb un pressupost de 800.000 euros. Contempla un mercat, un alberg, pisos i un equipament cultural entre altres actuacions.

La reforma s’havia anunciat feia mesos, de fet ja formava part d’alguns dels programes electorals del 2019. S’havia parlat de crear, en aquella àrea, una «nova centralitat», però no se n’havien donat gaires detalls. Urbanísticament es veu com la part final de l’eix vertical de la ciutat.

S’entén conjuntament amb les reformes previstes al passeig de Mata i el carrer Ample, i també al raval de Santa Anna. Tot plegat ha de servir per reformar l’eix que anirà entre l’estació de trens actual i la que Adif construirà entre Mas Iglesias i el Campus Bellissens de la URV.

L’Ajuntament de Cambrils ha tret a concurs públic la instal·lació i explotació comercial de 21 guinguetes repartides entre les diferents platges del municipi. 

La renovació de les guinguetes per la temporada 2022 coincideix amb el nou Pla d’usos del Litoral i les Platges. Tot plegat, respon a la voluntat de regularitzar la situació d’aquest tipus d’instal·lacions. Fins ara no s’havia portat a terme cap concurs de lliure concurrència. 

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha qualificat el concurs d’històric i de molt necessari per ordenar les platges, i ha explicat que amb aquest nou projecte de guinguetes es vol impulsar un salt diferencial en l’estètica i funcionalitat d’aquestes instal·lacions per poder oferir una millor qualitat a les platges cambrilenques. De fet, el regidor també ha avançat que el concurs es complementarà properament amb la licitació pública de la resta de serveis de temporada a les platges com els tendals, les gandules, o els serveis nàutics.   

Tornen les activitats d’estiu per al jovent de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Les xarxes socials, l’art urbà, la música i l’esport seran les temàtiques que la regidoria de joventut a proposat per aquest estiu.

I fins aquí l’informatiu d’avui dilluns 5 de juliol.

PUBLICITAT