Informatiu 5 de febrer

El Departament de Salut començarà a vacunar als col·lectius essencials, com policies o sanitaris que no treballen en grans centres, a partir de la setmana que ve. Ho farà a partir de l’arribada prevista per dilluns d’unes 31.700 dosis de la vacuna d’Oxford/AstraZeneca. “Començarem dimecres”, ha dit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A més, preveu iniciar la vacunació a persones de molt alt i alt risc a partir de “mitjans o finals de febrer”, però no amb el vaccí d’Oxford. L’objectiu és “simultanejar” etapes sempre segons la disponibilitat de dosis. Quan s’arribi a la fase de vacunació massiva, la tercera, es preveu arribar a administrar 150.0000 dosis diàries, tot i que es desconeix quan es podrà arribar a aquesta fase.

La demarcació de Tarragona ha registrat aquest divendres 191 nous positius per covid-19 i 9 defuncions. Són les darreres dades que ha donat a conèixer el departament de Salut, que també indiquen una nova reducció de la pressió hospitalària, amb 14 pacients menys que ahir. En total, ara hi ha als centres sanitaris de la demarcació 293 persones amb coronavirus. D’aquests pacients, segons les dades de Salut, n’hi ha 92 que estan a les UCI sumant les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El risc de rebrot segueix a la baixa a les dues regions, amb 372 i 427 punts respectivament, mentre que la velocitat de reproducció del virus és de 0,77 i 0,64.

Almenys 21.180 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14-F, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Això suposa aproximadament la quarta part de tots els membres convocats a través de sorteig pels ajuntaments catalans, tot i que encara queden dies per presentar excuses i no totes les juntes electorals de zona tenen actualitzades les seves dades. A Tarragona, la junta del Vendrell en registra 336; Tortosa, 467; Tarragona n’ha rebut 666; Reus, 830, i Valls, 191.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest divendres els ajuts de 6.000 euros per als comerços tancats per les restriccions des del 7 de gener. Els beneficiaris de la línia, que es va obrir dimecres passat, cobraran 6.000 euros enlloc dels 3.750 previstos inicialment. La Generalitat va ampliar en 10 milions d’euros aquests ajuts per fer front als perjudicis per l’extensió de les restriccions fins al 7 de febrer. Estan adreçats a establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes. Segons el Departament d’Empresa i Coneixement, els beneficiaris cobraran directament de l’import ampliat i no hauran de fer cap gestió. La línia es tancarà el proper 10 de febrer.

La Mancomunitat d’iniciatives pel desenvolupament integral del territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip aposta per un turisme esportiu i familiar. Terres del mestral l’Outdoor Park de la Costa Daurada és l’escenari guanyador de desenvolupament turístic del territori de la MIDIT —-Ricard del Amo_Ràdio l’Hospitalet de l’Infant

PUBLICITAT