Informatiu 4 de maig

El toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya decauran aquest diumenge, 9 de maig. 

Així ho han confirmat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa conjunta a Palau aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu. El Govern sí que mantindrà la limitació de sis persones a les trobades. Per poder aplicar aquesta mesura ja diumenge, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre’n l’aval. De moment, l’executiu en funcions s’esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures -que ara no troba urgents-, via decret llei o les “fórmules” necessàries per “no crear confusió”, segons ha argumentat Aragonès.

La Diputació de Tarragona injecta 7,6 MEUR per combatre el despoblament rural i millorar carreteres amb ferm sostenible. L’ens ha presentat avui aquests dos projectes de competitivitat territorial, pensats per innovar en la xarxa viària i introduir millores en la producció agrícola, l’atenció a la gent gran i les escoles rurals. 

Aquests projectes compten amb el finançament dels Fons Feder de la Unió Europea i la implicació de diversos agents públics i privats de la demarcació, entre ells la URV, Eurecat, ConcaActiva i el Consell Comarcal del Priorat. Es desplegaran una catorzena d’actuacions en els pròxims dos o tres anys. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que entre els projectes que es plantegen hi ha la creació d’escoles rurals amb una xarxa d’internet d’alta velocitat. També instal·lar ferms més sostenibles a la xarxa de carreteres.

Entre les actuacions previstes per la Diputació també hi ha polítiques per millorar la qualitat de vida de la gent gran dels pobles, les escoles rurals del futur, la recerca en el sector vitivinícola i el foment de l’agroindústria. Tot plegat per reactivar socioeconòmicament el territori i evitar el desploblament. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la sentència de l’Audiència de Tarragona que condemnava una dona a 5 anys de presó per calar foc a un pis de Reus amb l’exparella a dins.

 La decisió s’ha pres a instàncies de la fiscalia, que considerava que l’Audiència havia descartat de forma “contradictòria” i “insuficient” que la dona tingués intenció de matar-lo i que els fets encaixessin en una temptativa d’assassinat. El Tribunal li ha donat la raó i conclou que l’Audiència va ometre proves que indicaven que la víctima hagués mort si no hagués rebut atenció immediata i que no va valorar la possible existència de dol eventual. El TSJC ordena al tribunal que dicti nova sentència i que hi inclogui “tota la prova practicada”.

En la sentència anul·lada, la secció segona de l’Audiència de Tarragona condemnava la dona a 5 anys de presó per un delicte d’incendi i a 270 euros de multa per un delicte de lesions respecte l’exparella, amb l’atenuant molt qualificada de greu addició a les begudes alcohòliques.

Endesa destinarà 300.000 euros en millorar el subministrament elèctric a Alforja, les Borges del Camp i Prades.

Aquests pobles han patit caigudes del servei en els últims mesos. Ara, i després d’haver solucionat el problema, es dedicaran a millorar la xarxa de subministrament.

Al CAP de l’Hospitalet de l’Infant s’ha instal·lat un nou mòdul per l’activitat Covid.

Aquest projecte, s’hi ha posat en marxa pel departament de salut.

PUBLICITAT