Informatiu 4 de juny

El Procicat ha aprovat mantenir a partir de dilluns les reunions de fins a 10 persones, però ha ampliat del 50 al 70% l’aforament en congressos i convencions, i també en actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments i funerals. 

A més, el Govern permetrà a partir de la propera setmana les activitats de les festes majors que compleixin les restriccions vigents. Fins ara estaven totes les revetlles suspeses per evitar aglomeracions, però a partir d’ara podran celebrar-se complint les característiques de cada activitat concreta. Aquestes mesures se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l’horari de la restauració i la cultura fins a la 1 i incrementen al 70% l’aforament comercial i als gimnasos.

Una altra de les novetats és que es podran fer les assemblees d’entitats no només esportives sinó també culturals i, en general, d’entitats de base associativa. Fins ara només es permetien les d’entitats esportives i amb un aforament limitat al 50%. Ara aquest aforament s’amplia al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones o fins a mil amb ventilació forçada i mesures de control d’aglomeracions.

Els treballadors del 112 de la Zona Franca i de Reus anuncien vaga durant la nit de la revetlla de Sant Joan, la de més volum de trucades a l’any. L’aturada començarà a les vuit del vespre del dia 23 i s’allargarà fins a les 8 del matí de l’endemà. 

Els convocants reclamen una millora en la gestió del servei i les condicions laborals de la plantilla. Els afectats ho han acordat aquest dijous a la tarda en assemblea per 49 vots a favor, 5 en contra i 5 en blanc. La vaga també ha de servir per donar a conèixer la situació del servei i com els problemes de gestió acaben repercutint en la ciutadania. 

Recordem que el Govern català ha adjudicat a Ferrovial, per la via d’urgència la gestió del servei, després que l’empresa que se’n feia càrrec, Grupo Norte, fes concurs de creditors. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut a dos homes a Riudoms com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per cultivar marihuana a l’interior d’una masia. 

En l’operatiu conjunt amb la Guàrdia Municipal de Riudoms, els agents van localitzar 1.044 plantes de marihuana en diferents etapes de creixement, així com també 60 quilos de cabdells. A la masia, situada a la urbanització Les Parades entre la riera d’Alforja i Riudoms, també s’hi van trobar aparells, estris i productes fitosanitaris per la cura de les plantes. Els primer arrestat va quedar en llibertat dijous amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit i el segon detingut passarà a disposició del jutjat de guàrdia properament.

L’Hospitalet de l’Infant disposarà d’un nou servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques a partir del 5 de juny.

L’empresa municipal Idetsa l’oferirà durant tot l’any, per fomentar la mobilitat sostenible i facilitar la intermodalitat amb l’estació de trens.

L’Ajuntament de la Selva del Camp comença l’elaboració d’un pla local de recuperació econòmica i social post-Covid

Es tracta d’un projecte que es redactarà a partir dels contactes i reunions que es facin amb empreses i associacions selvatanes.

I en cultura, Montbrió celebra aquest cap de setmana el Montmusic Festival.

Una edició que comptarà amb tot d’artistes del territori per ajudar a impulsar la cultura local.

I fins aquí l’informatiu d’avui divendres 4 de juny.

PUBLICITAT