Informatiu 4 de febrer

El confinament municipal passarà a ser dilluns vinent comarcal. A més, la restauració podrà allargar el seu horari d’obertura una hora per torn i els gimnasos, obrir al 30%. Són les principals mesures de relaxament de les restriccions que ha anunciat aquest dijous el Procicat.

Així, a bars i restaurants es manté l’obertura només en les franges d’esmorzar i dinar, però ara es podrà oferir servei de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. Es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència. Seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. A partir de dilluns queden fora d’aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) ha considerat que les noves mesures aprovades pel Procicat que permeten a bars i restaurants poder obrir una hora més als esmorzars i dinars són “molles de pa”. “És una petita passa endavant, però això i res és pràcticament el mateix”, ha assenyalat el president de l’AEHT, Francesc Pintado.

Les dades de contagis a la demarcació de Tarragona es mantenen estabilitzades. El departament de Salut ha notificat avui 151 nous contagis al Camp de Tarragona i 52 més a les Terres de l’Ebre. 

Salut també ha informat d’una nova defunció per covid-19 al territori. Mentrestant el nombre d’ingressats evoluciona a la baixa. Ara n’hi ha 307 a tota la província, 2 més que ahir. Pel que fa al risc de rebrot també tendeix a la baixa, si bé continua sent molt alt. Ara és de 391 punts al Camp de Tarragona i de 505 a les comarques ebrenques. 

La por al contagi també està condicionant el procés electoral. Ja hi ha gairebé 16.500 persones que han presentat excuses per no formar part de les meses electorals el 14 de febrer.  El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha facilitat aquestes dades que encara són parcials, perquè no es disposa d’informació de totes les juntes electorals de zona.

A la demarcació de Tarragona, la junta de Reus ha registrat, de moment, prop de 700 peticions per no anar a les meses, i la de Tortosa 430. Pel que fa a la junta electoral del Vendrell, de la quan depèn Torredembarra, ha notificat 336 excuses. La situació és especialment crítica a Barcelona, on s’han presentat 8.000 peticions per no haver d’anar a les meses. De fet, el president de la seva Junta Electoral ja ha augurat que hi haurà dificultats per constituir meses, i ha indicat que s’estudia la possibilitat d’incorporar voluntaris.

La Guàrdia Civil ha desarticulat al Camp de Tarragona un entramat criminal relacionat amb el cultiu i tràfic de cànnabis a gran escala. En l’operació denominada ‘Entrepana’ s’han detingut onze homes i s’han incautat més de 8.000 plantes de marihuana i 22 quilos de cabdells d’aquesta planta envasats. 

Els agents han fet registres en cinc immobles: tres naus industrials de Tarragona, l’Hospitalet de l’Infant i l’Arboç i dos habitatges de Mont-roig del Camp. Els arrestats, entre els quals hi ha el cap de l’organització, tenen entre 30 i 40 anys i seran posats a disposició judicial. En l’operació, coordinada per la Guàrdia Civil, hi han col·laborat les policies locals dels diferents municipis on la xarxa estava implantada. A la base de l’organització hi havia els cuidadors i vigilants dels immobles, que no marxaven mai de les cases. Els habitatges tenien un sistema de videovigilància que permetia controlar-les al líder del grup. Les plantes decomissades pesen una tona i mitja. 

PUBLICITAT