Informatiu 30 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui divendres d’octubre fent un repàs de les dades de Covid-19 al Camp de Tarragona. I és que segons les últimes dades de Salut, el risc de rebrot baixa nou punts en 24 hores, concretament de 996 fins als 987 i  la taxa de contagis també baixa, fins a 1,47. Mentre que la taxa de confirmats per PCR i test antigens se situa en 445,11 per cada 100.000 habitants. Pel que fa al nombre de pacients ingressats, aquest és de 204, 38 dels quals es troben a la UCI.

I a la ciutat de Reus, el risc de rebrot continua sent alt ja que es troba en 1.492 punts i la taxa de contagis és de 1,37. Per altra banda la xifra acumulada de defuncions a Reus per coronavirus és de 69 persones, mentre que de casos acumulats és de 3.350. Mentre pel que fa el nombre de pacients hospitalitzats actualment hi ha 13 persones a la Unitat de Cures Intensives i 61 ingressades a planta.

I ens quedem a la capital del Baix Camp, perquè un centenar d’entitats comercials d’arreu de Catalunya, reunides a Reus, han signat de manera conjunta la carta a través de la qual es vol fer arribar als departaments d’Educació i d’Empresa de la Generalitat la queixa del sector després de detectar que des de diverses escoles s’havia fet arribar a les famílies una campanya promocional d’Amazon. 

Sota el nom ‘Un clic para el cole’ , la campanya proposa a les famílies la possibilitat de fer les seves compres habituals a la plataforma Amazon mentre ajuden a l’escola triada a acumular un crèdit virtual que després el centre pot utilitzar. Des del sector representat per les entitats signants de la carta, volen mostrar “el malestar i la inquietud per aquesta iniciativa difosa a través de les escoles públiques convidant a comprar a una plataforma que es basa en un model i valors radicalment oposats als que fomentem des del comerç de proximitat”

I continuem a Reus, on el cementiri general municipal, compleix 150 anys d’història. Per aquest motiu, des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, la festivitat de Tots Sants serà el tret de sortida a tot un seguit d’activitats que al llarg dels propers mesos estan destinades a commemorar aquesta fita històrica. 

La planificació d’actes es desenvoluparà fins el proper estiu i es planificarà segons l’evolució de la pandèmia. En l’actual context sanitari, s’ha hagut d’adaptar la primera d’aquestes activitats, les Visites Nocturnes, a un format audiovisual. La companyia de teatre Gata Borda n’ha fet una adaptació televisiva tenint en compte el context històric que representa el fet d’aquests 150 anys d’història. La producció s’emetrà per Canal Reus TV i també estarà disponible al web de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp: www.sfreus.cat, al web Reus.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Reus.

I de Reus marxem fins a Cambrils, on la Policia Local de Cambrils ha interposat les primeres denúncies per incomplir les restriccions de mobilitat nocturna, fruit dels patrullatges de vigilància a peu amb moto o amb cotxe per les zones més concorregudes i els controls conjunts amb el cos de Mossos d’Esquadra. 

A la  mitjanit del dimarts al dimecres, al barri del Port de Cambrils, es va denunciar a una veïna de Tarragona i a un veí de Cambrils. Aquest últim, a més d’incomplir les restriccions de mobilitat nocturna, va donar resultat positiu en alcoholèmia amb un resultat de 0,64 mg/l. La nit de dijous es van realitzar controls a la carretera N-340 amb el resultat de tres persones més denunciades per vulnerar el toc de queda. L’Ajuntament de Cambrils recorda que el compliment de les restriccions de mobilitat i les mesures de prevenció és imprescindible per frenar la propagació del coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari. 

I ara marxem fins a l’Albiol perquè el consistori albiolenc s’ha adherit a la ‘Declaració sobre la Defensa del Cel Nocturn i el Dret a la Llum de les Estrelles’ també coneguda com a Declaració de La Palma, com a pas previ a formar part en un futur proper del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades.

I és que l’Ajuntament de l’Albiol porta un mesos treballant, conjuntament mb altres municipis encapçalats per l’Ajuntament de Prades per assolir la certificació de les Muntanyes de Prades i el Montsant com a Destinació Turística Starlight que s’emetrà al finalitzar tot el procés a finals d’aquest 2020. Una certificació que acredita que tots els municipis que la integraran, de 4 comarques de la demarcació, gaudeixin d’uns cels nocturns d’excel·lent qualitat, protegits de la contaminació lumínica i aptes per a desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural. 

I fins aquí l’informatiu d’avui divendres 30 d’octubre.

PUBLICITAT