Informatiu 30 d’abril

Aquest divendres ha arrencat la vacunació massiva al Palau d’Esports de Tarragona de l’Anella Mediterrània. En aquest indret, s’han habilitat 24 punts de vacunació que ocupen la meitat de la superfície de la pista.

Es tracta del gran centre de vacunació que es posa en marxa a la demarcació i que es complementa amb els espais intermitjos que hi ha a Reus, Valls i Calafell. La vacunació pot arrencar després de l’arribada d’unes 4.000 dosis del vaccí de Pfizer. El pavelló s’ha adaptat per acollir la vacunació massiva al Camp de Tarragona i per això s’hi podran vacunar persones d’arreu del territori. De moment, es comença per la franja d’edat d’entre 70 i 79 anys. Al Palau d’Esports s’hi podran vacunar fins a 21.000 persones per setmana.

 El Procicat ha aprovat finalment la reobertura de la restauració fins a les 23 hores i dels parcs d’atraccions el 9 de maig, quan decau el decret d’estat d’alarma. 

Bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda tant en interiors com en exteriors. Tot i que inicialment s’havia dit que els parcs podrien reobrir aquest dilluns, finalment s’ha decidit esperar una setmana més. Pel que fa a la resolució que entra en vigor aquest dilluns, només introdueix canvis menors, com ara l’eliminació del topall de les 20 hores en l’horari dels parcs infantils. A més, es permetran les assembles esportives amb un 50% de l’aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

La Comissió de Salut Pública ha decidit ajornar almenys un mes la decisió sobre la segona dosi d’AstraZeneca a menors de 60 anys, a l’espera de tenir els resultats de l’assaig clínic que està fent amb 600 persones, a les quals se’ls administra una segona dosi d’una altra vaccí.

 El secretari de Salut Pública del Govern, Josep Maria Argimon, ha defensat que la d’AstraZeneca és una vacuna segura, i ha considerat que és millor que les persones que hagin rebut ja la primera dosi en rebin també la segona. Ara bé, també ha indicat que ajornar la segona dosi “no ha de ser un motiu de preocupació”. Ha argumentat que el Canadà deixa 16 setmanes entre dosis.

L’Estat iniciarà a principis de maig una prova pilot del certificat verd digital. Es tracta d’un codi QR que ha de facilitar la mobilitat internacional i que contindrà informació sobre la vacunació i les proves diagnòstiques. 

La prova es farà a alguna o algunes de les set comunitats autònomes que s’han presentat voluntàries i que de moment no s’han fet públiques. Si aquesta experiència funciona el certificat s’activarà a principis de juny per a tots els territoris.

La ministra Carolina Darias ha fet l’anunci durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats. D’altra banda, la Comissió de Salut Pública decidirà avui què fa amb les persones de menys de 60 anys que van rebre una primera dosi d’AstraZeneca. A hores d’ara s’estudia si es completa la pauta amb la mateixa marca, amb un altre producte o es demora la segona punxada a l’espera de més evidència científica.

El Baix Camp acull aquest cap de setmana la travessia ‘Peaks of the Sun’.

Amb 88 quilòmetres de recorregut i més de 12.000 metres de desnivell acumulat, 50 corredors hauran de recórrer la comarca entre la sortida i la posta de sol.

Un cotxe mal aparcat a l’Hospitalet de l’Infant ha baixat per una costa sense conductor i ha ferit dues dones.

Ha succeït al voltant de les 11h del matí a la Rotonda del Carrer Llastres.

PUBLICITAT