Informatiu 3 de març

L’Ajuntament de Reus preveu traslladar les parades dels autobusos interurbans, de la plaça del Nen de les Oques a la zona blava de davant la Biblioteca Xavier Amorós, a partir de la segona quinzena de març.

Serà llavors quan l’empresa municipal Reus Transport portarà a terme les obres d’arranjament de l’àrea de zona blava Riudoms, per a la construcció de plataformes per a parades de transport públic interurbà. L’objectiu del projecte és descongestionar la plaça de les Oques per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit. El projecte i el trasllat del servei tenen el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’obra obligarà a reduir la superfície de l’àrea d’aparcament, que passarà a tenir 100 places i dos més per a persones amb mobilitat reduïda. Ara té capacitat per a 108 places. El projecte té un termini d’execució d’1 mes i un pressupost de 40.000 euros.

Una escola de Reus s’ha trobat aquest dimarts al matí amb missatges xenòfobs i racistes a les seves parets. Es tracta del col·legi Teresa Miquel i Pàmies.

Es podien llegir frases com “Moros fora del cole” o “Vox”. Des de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (ADEDCOM) han condemnat “enèrgicament les pintades xenòfobes i racistes” aparegudes en aquest centre educatiu. L’Ajuntament de Reus també ha condemnat l’acció. El regidor d’Educació, Daniel Recasens, ha volgut deixar palès que des de la regidoria es treballa contra la segregació escolar.”Condemnem enèrgicament les pintades aparegudes a les parets de l’escola; des de l’Ajuntament treballem per impulsar i fomentar l’acció educativa municipal per tal de donar una resposta adequada establint un diàleg obert i una estreta col·laboració entre les administracions educativa i local”, ha manifestat Recasens. El regidor ha afegit que s’actua perquè “l’oferta educativa s’adeqüi a les necessitats de la ciutat, corregint els desequilibris territorials i les desigualtats socials i contribuint a la millora del sistema educatiu”. “L’escola és de tothom i per a tothom”, ha conclòs.

El Departament de Salut ha notificat 60 nous positius i 8 defuncions a la demarcació de Tarragona aquest dimecres.

Baixen els ingressos hospitalaris, amb 132 pacients als centres sanitaris, tot i que les UCI pateixen l’ingrés de tres persones greus més, amb un total de 48. El risc de rebrot baixa al Camp de Tarragona, amb 118 punts i 0’89 respectivament; mentre que a les Terres de l’Ebre augmenten, amb 54 i 0’61 punts. Les dades acumulades formen un total de 45.434 positius i 1.224 morts al territori per coronavirus.

Endesa comença la reforma de part de la xarxa elèctrica a Riudoms.

Després de mesos amb problemes amb la qualitat i continuïtat del servei elèctric, l’empresa ha invertit 96.000 euros en la millora del cablejat del municipi.

L’associació les violetes feministes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant organitzen una gimcana per celebrar el proper 8M

La prova que porta per nom ‘8 reptes per al 8M’ es realitzara amb la col·laboració de L’Ajuntament del municipi.

PUBLICITAT