Informatiu 3 de maig

El toc de queda podria desaparèixer a partir d’aquest diumenge 9 de maig si les dades continuen com ara. Així ho ha assegurat la consellera de Presidència en funcions en una entrevista a Ràdio 4, on ha explicat que una vegada decaigui l’estat d’alarma, no caldrà prolongar aquest confinament nocturn si es manté l’actual tendència.

La portaveu del Govern ha explicat que sembla que les dades estan estabilitzades amb una tendència a la baixa i que en principi no caldrà aplicar mesures addicionals. De totes maneres, la portaveu ha assegurat que el Consell Executiu de demà dimarts aprovarà “en principi” un marc normatiu per poder aplicar un toc de queda o confinaments perimetrals més enllà del 9 de maig si fos necessari. També ha recordat que totes les mesures addicionals d’aquest tipus hauran d’estar avalades pel TSJC.

L’Ajuntament de Reus té previst obrir aquesta setmana una altra línia de subvencions per a famílies desfavorides, gestionades per la regidoria d’Hisenda, amb les que es bonifiquen els rebuts de l’IBI, aigua, brossa i guals. 

La partida econòmica de la convocatòria és de 219.700 euros, ampliables fins a 327.700 euros. La convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de manera conjunta amb la dels ajuts a la pobresa energètica, anunciada la setmana passada, amb l’objectiu de facilitar la tramitació dels sol·licitants que, d’acord a les bases, tenen perfils socioeconòmics semblants. L’any passat es van rebre més de 2.000 sol·licituds, de les quals se’n va resoldre favorablement 1.500 i escaig. N’hi ha 127 pendents.

Del total de sol·licituds resoltes, el 75% s’ha tancat de manera favorable, és a dir, amb la concessió de la subvenció a la família sol·licitant. L’import total concedit l’any 2020 en les ajudes de les quatre línies d’aquesta convocatòria va sumar 165.000 euros. 

Entren en funcionament els Bons Cambrils. Ja es poden utilitzar als més de 90 establiments cambrilencs que s’han adherit a la campanya. 

La llista d’empreses adherides segueix creixent aquests dies amb noves incorporacions de comerços i restaurants que encara es poden registrar a aquesta primera edició dels Bons Cambrils. D’aquesta maneta, els Bons els poden utilitzar les persones majors de 18 anys que ho desitgin poder obtenir 20 euros de descompte, repartits en 4 Bons de 5 euros cadascun. Tot i això, els Bons tindran una caducitat de 15 dies des del moment que es sol·licitin i caldrà mostrar-los a l’establiment. Cada Bo es podrà gaudir per una compra mínima de 15 euros. És a dir, un Bo es podrà bescanviar per a una compra mínima de 15 euros, 2 Bons per a una compra mínima de 30 euros, 3 Bons per a una compra mínima de 45 euros i 4 Bons per a una compra mínima de 60 euros. 

Vilaplana engega una nova campanya en suport del comerç local. 

Els veïns i veïnes podran aconseguir descomptes de 25 euros en la restauració vilaplanenca per cada 10 euros gastats en els comerços.

Mor un motorista de l’Hospitalet de l’Infant en un accident a L’Ametlla de Mar.

La seva parella va donar la veu d’alarma al no haver tornat a casa i es van posar a buscar durant tota la nit, on finalment va ser trobat pel matí.

PUBLICITAT