Informatiu 3 de juny

La restauració, la cultura i les botigues de conveniència podran obrir fins a l’una de la matinada a partir d’aquest divendres. Així ho ha decidit el Procicat, que dóna un pas més en la desescalada de les restriccions per la covid-19. Fins ara, aquests establiments podien obrir fins a mitjanit.

A més, també s’ampliarà del 50 al 70% l’aforament al comerç i als gimnasos, i es permetrà un 20% d’ocupació en activitats culturals i esportives a l’aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones. Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l’aire lliure, que seguirà així per als locals més petits.

També podrà obrir la restauració a dintre d’equipaments esportius i culturals i s’incrementa del 30 al 50% l’aforament a parcs i fires d’atraccions.

D’altra banda, el govern espanyol i les autonomies han acordat les condicions que s’han de donar per a la reobertura de l’oci nocturn fins a les 2 o les 3 de la matinada.

Serà només en zones de risc nul o baix. És a dir, amb incidència acumulada de 50 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants a 14 dies. Aquesta condició deixaria fora de moment a Catalunya.

Carolina Darias és la ministra de Sanitat qui ha subratllat en diverses ocasions que són d’obligat compliment.

A Reus, més de 400 alumnes de sisè de primària descobriran el Teatre Fortuny a través d’una visita guiada i un concert de l’orquestra Camerata XXI. 

El projecte s’anomena “Cap infant sense Fortuny” i està pensat per apropar la cultura a tots els infants de la ciutat, independentment del seu nivell socioeconòmic. Noemí Llauradó és vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació. 

La visita guiada i el concert es faran el 8 de juny, en dos passis diferents. L’orquestra Camerata XXI hi interpretarà Pere i el Llop de Sergei Prokofiev, una faula musicada en què cada personatge està representat per un instrument. El projecte compta amb material pedagògic sobre l’orquestra i també sobre el teatre Fortuny. 

Mont-roig destinarà més de 4 MEUR del romanent del 2020 a inversions

Entre aquestes destaquen la construcció d’un poliesportiu lleuger a l’escola Mare de Déu de la Roca o la primera fase de l’Ecoespai.

El dilluns 7 de juny s’obrirà la preinscripció a l’Escola de Música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Fins al 18 de juny, l’alumnat de nou ingrés haurà de presentar les sol·licituds preferentment de manera telemàtica.

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors renova la seva imatge corporativa 

La marca turística l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors estrena imatge. Aquest dimecres, 2 de juny, va tenir lloc la presentació del nou logo, una nova web i un vídeo promocional.

I en cultura, els carrers de Prades es van omplir de visitants aquest últim cap de setmana de maig amb la celebració de la tradicional Festa de la Farigola que ja acumula més de quaranta anys d’història.

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, qualifica l’edició d’enguany de «tot un èxit» i anima a qui s’hagi perdut la festa a visitar el poble que mantindrà part dels guarniments fins diumenge 6 de juny.

Enguany s’han repartit al voltant d’un miler de ramillets de farigola als visitants per part dels nens del poble amb vestits tradicionals catalans.

PUBLICITAT