Informatiu 3 de febrer

Les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs hauran d’ampliar els espais per albergar residus radioactius als seus propis recintes, pels constants retards en el projecte de magatzem temporal centralitzat. 

L’Associació Nuclear Ascó i Vandellòs, que gestiona les tres centrals, ha anunciat que treballa per fer un magatzem temporal individual a Vandellòs, amb la previsió de posar-lo en marxa el 2026, quan està previst que s’esgoti la capacitat d’emmagatzematge actual. En el cas d’Ascó, s’està avaluant ampliar el magatzem actual o fer-ne un de nou. José Antonio Gago, director general de l’ANAV, ha explicat que estan estudiant amb ENRESA una solució uniforme per a totes les plantes. La inversió, encara per concretar, l’assumiria la mateixa Enresa. El magatzem individual d’Ascó va costar entre 16 i 20 milions d’euros.

El departament de Salut ha informat de 19 defuncions per covid-19 a la demarcació de Tarragona en la darrera jornada. Pel que fa als contagis, han repuntat una mica respecte a ahir, però són sensiblement inferiors a fa una setmana. 

Al Camp de Tarragona se n’han notificat 156 i a les Terres de l’Ebre, 45. El nombre d’ingressats als centres hospitalaris ha baixat en vint persones i ara n’hi ha 309. L’índex de rebrot continua a la baixa tant al Camp, com a l’Ebre, però continua sent molt alt. 

Més de 9.000 persones han presentat excuses per no formar part de les meses electorals el 14-F, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Són dades parcials, d’algunes Juntes Electorals de Zona. En concret, i a data de 29 de gener, la junta de Barcelona ha rebut 3.250 excuses; la de Granollers, 849; la de Terrassa, 622, i la de Sant Feliu de Llobregat n’ha registrat 838. A més, a data del 2 de febrer, a la junta de Vic s’han rebut 463 peticions; a la de Vilanova i la Geltrú, 356; a la d’Igualada, 384; a la junta de Sabadell han registrat 1.012 excuses; a la d’Arenys de Mar, 648, i a la de Reus, un total de 687. En total, són 9.109 excuses presentades.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de 7 dies naturals des que es rep la comunicació, sens perjudici que, finalitzat el termini i fins al moment de conformar les meses, les Juntes Electorals atendran totes aquelles causes sobrevingudes.

Desarticulada una banda d’estafadors on una líder en cadira de rodes es feia passar per hereva milionària del rei emèrit. El grup, que operava a Madrid, Barcelona, Tarragona i Alacant, va estafar més de 4 MEUR a més d’un centenar de persones. 

La Guàrdia Civil ha detingut deu persones com a presumptes integrants de la banda. La cap en seria una dona de nacionalitat espanyola, de 50 anys d’edat, que és discapacitada física i que té antecedents per estafa. El centre d’operacions era Alacant. Els investigadors han localitzat més d’un centenar de perjudicats i no es descarta que n’hi pugui haver més. L’operació continua oberta.

L’Ajuntament de Riudoms inicia un nou cicle de formacions per a famílies amb adolescents entre 12 i 16 anys de forma gratuïta. Aquest se centrarà en l’acompanyament i la gestió dels sentiments dels joves en aquests temps de pandèmia.

PUBLICITAT