Informatiu 29 de març

A la demarcació de Tarragona, el departament de Salut ha notificat avui 80 casos nous de covid-19, 75 a les comarques del Camp i 5 més a les Terres de l’Ebre. En les darreres hores no hi ha hagut cap mort per la pandèmia. 

Pel que fa als hospitals, hi ha 8 ingressats més, 66 en total i 30 a les Unitats de Cures Intensives del territori. Mentrestant el risc de rebrot continua lleugerament a l’alça al Camp de Tarragona, on ja supera els 155 punts. En canvi, la situació millora lleugerament a l’Ebre, on els indicadors es mantenen molt per sota dels 100 punts que marques el llindar de risc alt. 

Un xoc entre dues motocicletes aquest diumenge a la tarda va deixar un ferit de gravetat al Baix Camp, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT).

L’accident es va produir al quilòmetre 10 de la TP-7013. A tocar del Coll de la Batalla i dins el terme municipal de la Selva del Camp. Per causes encara desconegudes, dues motocicletes van tenir una col·lisió lateral i els dos conductors van quedar ferits. De fet, un va haver d’estar evacuat en estat greu a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i l’altre, ferit lleu al Sant Joan de Reus.

L’escola de pilots de Reus contracta els alumnes graduats que no troben feina per culpa de la pandèmia. 

El Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA) ha decidit quedar-se amb els millors estudiants de l’últim curs com a professors a l’escola, uns joves que les companyies se’ls rifaven, escenari molt diferent a l’actual, amb un sector aeri sota mínims. “Això els motiva i els fa madurar en comptes d’esperar a casa”, ha dit la directora del centre, Cristina Casamitjana. Durant aquest any de covid el CESDA ha tingut més demanda que mai. Vist l’overbooking, l’oferta es va ampliar a una quarantena de places per al 1r curs d’aquesta carrera universitària que cada cop atrau més noies.

Els ajuntaments i consells comarcals de les Muntanyes de Prades tornen a reclamar la constitució de la zona en un parc natural. 

En un manifest fet públic aquest dilluns, el fòrum d’administracions locals subratlla la “urgència” d’aquesta declaració per al “reconeixement i preservació dels valors patrimonials d’aquest espai i per ajudar al desenvolupament socioeconòmic sostenible i adequat del territori”. Els ens locals també reclamen al futur Govern que prioritzi el projecte. A més, volen que s’estableixi un calendari i l’inici d’un procés d’informació i participació dels responsables de la planificació dels espais protegits per actualitzar el projecte i, amb la implicació de la població i les entitats locals, assolir el màxim consens.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Regidoria de Joventut organitza un curs d’iniciació al lleure educatiu.

El curs va adreçat a joves de 14 a 17 anys.

La Selva del Camp prepara una Setmana Santa a cavall entre el format presencial i telemàtic

Una doble exposició al Castell del Paborde, les processons des de balcons i terrasses i una conferència sobre restauració d’imatgeria religiosa són els principals actes d’enguany.

PUBLICITAT