Informatiu 29 de gener

El TSJC manté les eleccions per al 14-F i anul·la el decret de suspensió dels comicis. La decisió es pot recórrer al Suprem però ja no es podria canviar la data. Després de la presentació de vuit recursos en contra, els magistrats s’han reunit aquest divendres al migdia amb caràcter d’urgència per deliberar. Per majoria, i en menys de dues hores, han pres la decisió, l’argumentació de la qual es coneixerà dilluns que ve.

El tribunal farà expressa menció a la bona fe processal de les parts donat que, la seva agilitat en la presentació d’escrits, ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps. La sentència, que es notificarà el proper dilluns, es pot recórrer davant la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d’interposar-se, no suspendria l’execució de la decisió del TSJC. És a dir, no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha apostat per allargar “el gruix de les mesures” restrictives més enllà del 7 de febrer. En concret, s’ha mostrat partidari de de mantenir el toc de queda nocturn, el confinament municipal i les restriccions al comerç i la restauració. “Podem fer alguna obertura, ho estem pensant, però mantenir el gruix”, ha dit a TV3. Ha insistit però que aquesta era la seva opinió i que no hi ha una decisió presa. A més, ha afirmat que si la variant britànica comporta un alt increment de casos s’hauran de prendre “mesures més dràstiques”. D’altra banda, ha avalat l’ús de mascaretes de tela sempre i quan aquestes estiguin “homologades” i no ha descartat que això pugui canviar en el futur.

I sobre la situació de la pandèmia al territori, destaquem que Salut ha notificat 17 noves defuncions per Covid-19 al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A més, també s’han detectat 331 nous casos positius, una xifra superior a la de dijous.

La bona notícia és que la pressió hospitalària segueix a la baixa i actualment hi ha 336 pacients amb covid-19 als centres sanitaris de la demarcació. Són quatre menys que ahir. A la regió sanitària del Camp de Tarragona, el risc de rebrot baixa aquest divendres i se situa en 589 punts i la velocitat de reproducció també disminueix fins al 0,95. A les Terres de l’Ebre aquests indicadors són de 824 punts i el 0,91.

 La Guàrdia Urbana de Reus ha denunciat el propietari d’un bar que amagava quatre clients al magatzem i un altre al lavabo del local. Agents del cos de seguretat municipal es van adreçar a l’establiment per inspeccionar-lo després de ser alertats que a l’interior hi havia persones consumint, incomplint les mesures sanitàries estipulades per la pandèmia de la covid-19. En arribar a l’indret, i segons el relat del cos policial, el propietari va intentar enredar els agents i va negar que hi hagués ningú a dins. Els agents, però van localitzar quatre persones amagades al magatzem i una altra al lavabo. Per tot plegat van aixecar acta de denúncia.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant subvencionarà les inversions ens instal·lacions d’energia elèctrica fotovoltaica o minieòlica per a autoconsum. La modificació de les bases reguladores dels ajuts , permetrà que en siguin beneficiàries també les comunitats de propietaris d’habitatges, edificis, locals o naus industrials         Ricard del Amo Ràdio l’Hospitalet de l’Infant

Botarell celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major d’Hivern de la Candelera. Entre els dies 30 de gener i 2 de febrer, l’Ajuntament ha organitzat activitats telemàtiques per no deixar passar aquesta festivitat. Per començar el seguit de celebracions, el pregó de Festa Major vindrà de la mà dels sanitaris de Botarell. Així, volen agraïr-los la feina que han realitzat diàriament durant la pandèmia i donar-los la visibilitat que es mereixen.

A més, des de l’Ajuntament han assegurat que han volgut organitzar alguns actes online. Entre els actes també es troben l’actuació de Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves, en un concert-vermut a la carta, on els assistents podran demanar les cançons que interpretaran del seu repertori. Els veïns de Botarell també podran rebre a casa a l’humorista Jordi LP per riure una estona, i també assistir a la xerrada de la pastissera del Cuines de TV3, la Gessamí Caramés.

PUBLICITAT