Informatiu 28 de gener

Aquesta mitjanit comença la campanya electoral per les eleccions al Parlament més atípica que es recorda. La situació sanitària condicionarà els actes dels partits polítics més enllà de la polèmica sobre el trencament del confinament municipal per assistir a mítings electorals. A més, en els pròxims dies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha de decidir si finalment es fan els comicis el 14 de febrer o s’ajornen tal com havia aprovat el govern català.

Una decisió que podria arribar com a molt tard el 8 de febrer, a mitja campanya. De moment, però, les formacions polítiques que concorren a les eleccions posen en marxa en només unes hores tota la seva maquinària electoral. En el cas de la demarcació de Tarragona, seran 18 les candidatures que concorren als comicis. Són vuit més que als últims comicis i amb moltes cares noves com a caps de cartell. Segons indiquen les enquestes, ERC, PSC i JxCat es disputarien la victòria el 14-F.

Les dades sobre la pandèmia que ha donat a conèixer el departament de Salut aquest dijous indiquen una millora important a la demarcació de Tarragona. La pressió hospitalària s’ha reduït amb 22 ingressats menys, fins als 340 pacients amb covid-19 als centres sanitaris de la demarcació. També s’han detectat 289 nous positius, una xifra sensiblement inferior a la d’ahir, i tres noves defuncions. Al Camp de Tarragona el risc de rebrot baixa fins als 325 punts, mentre que la velocitat de reproducció és del 0,96. A la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, aquest risc és de 859 i l’Rt, del 0,92.

Amb la pandèmia hem vist que les connexions a internet són imprescindibles, és per això que l’Ajuntament d’Almoster ha posat en marxa dotze zones wifi d’accés gratuït en diversos punts del seu municipi i als equipaments municipals. Aquesta instal·lació ha estat possible gràcies a la subvenció que ha rebut el consistori del projecte europeu WiFi4EU, que planteja la connexió a internet d’alta velocitat com un element indispensable per impulsar la competitivitat i la inclusió digital de la ciutadania. Escoltem a Oriol Calabuig, regidor de comunicació de l’Ajuntament.

La connexió que s’ofereix des de cada punt és d’alta qualitat, amb un mínim de 30 Mbps. A més, s’hi pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil, tauleta o portàtil, i per connectar-s’hi només cal cercar dins la llista de xarxes wifi disponibles la d’Almoster_WiFi4EU.

Mont-roig inicia el repartiment de bujols per a la recollida porta a porta de residus de poda. El servei es realitzarà els dilluns a primera hora del matí, però hi haurà un espai especial per a persones que no puguin treure el contenidor en aquest horari.

PUBLICITAT