Informatiu 27 d’abril

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern està treballant en un marc normatiu per si calgués aplicar mesures com el toc de queda a partir del 9 de maig, quan decau l’estat d’alarma.

Concretament, es vol modificar el decret llei 27/2020 i ha avançat que aquesta modificació s’hauria d’aprovar en el Consell Executiu de la setmana que ve. Budó ha recordat que sense estat d’alarma totes les mesures hauran de tenir l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que això requerirà temps. Budó ha evitat avançar escenaris i ha dit que entre dimecres i dijous es decidirà si es relaxen més mesures a partir de dilluns que ve.

El Govern ja està treballant en l’escenari que es trobarà a partir del 9 de maig. I és que, segons ha admès la consellera Budó, la manera de gestionar les mesures anticovid canviarà quan decaigui l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. Per aquest motiu, l’executiu català vol tenir preparat un marc normatiu que li permeti fer front a la pandèmia sense el paraigua de l’estat d’alarma i ha avisat que les decisions no es podran aplicar de manera imminent com ara.

Parlem ara de les dades, perquè la regió sanitària del Camp de Tarragona suma avui 73 nous casos de Covid-19 i dues morts derivada de la malaltia.

L’acumulat de contagis des del mes de març de 2020 és de 39.658 i les defuncions s’enfilen fins a les 1.086. El risc de rebrot a les comarques del Camp és de 221 punts, 9 punts menys que ahir i l’Rt cau fins a l’1,06. Ara mateix, als hospitals tarragonins hi hauria 82 pacients ingressats, els mateixos que en les darreres dades. A les comarques del Camp s’han vacunat amb la primera dosi 133.982 persones i, amb la segona, 46.356.

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes a Reus per estafar més de 180 clients d’una entitat bancària amb reintegraments fraudulents. 

El principal investigat va aprofitar que treballava per l’empresa informàtica de gestió dels codis SMS d’autorització dels reintegraments per aconseguir informació cabdal per cometre l’estafa. Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus van detenir els estafadors entre dimecres i dijous passat per un delicte continuat d’estafa bancària. Són quatre homes, de 21, 28 i dos de 25 anys, de nacionalitats argentina, colombiana i espanyola i veïns de Reus. La investigació es va iniciar el passat 31 de març arran d’una denúncia per part de responsables d’un banc, davant reclamacions de clients.

Des de l’entitat financera van explicar que havien detectat reclamacions de clients pel reintegrament de diners del seu compte de manera fraudulenta. El ‘modus operandi’ sempre era el mateix: el client sol·licitava un codi SMS per poder efectuar un reintegrament en efectiu en un caixer sense utilitzar la seva targeta o llibreta i quan anava a treure els diners es trobava que el codi no era vàlid perquè algú ja l’havia fet servir.

I sense marxar de Reus, expliquem que en el context de transformació del Mercat Central de Reus s’ha presentat el projecte de la creació del GastroMercat, un nou espai destinat a la restauració que donarà un nou servei a la ciutadania i que dotarà de valor afegit el Mercat Central.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha explicat que “treballem en el present i també fixem la mirada al futur. Pensem en projectes que responguin a les necessitats de la nostra ciutat, i al seu creixement. I el GastroMercat és un d’aquests projectes”. Constarà de dos espais, un de restauració interior, ubicat on hi havia l’autoservei petit del Mercat i que té una superfície de 440 metres quadrats, i una terrassa exterior ubicada en una nova plaça elevada, de manera que la façana guanya protagonisme, mantenint l’estructura original i potenciant l’accés de vianants.

Mont-roig del Camp incorpora al servei de neteja un patinet elèctric per a reduir el temps de desplaçaments.

L’aparell s’ha posat en marxa com a prova pilot a Miami Platja, i compta amb un contenidor per a recollir la brossa i un sistema de neteja amb aigua a pressió.

Cinc platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obtenen la Bandera Ecoplayas 2021.

La de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava han renovat aquest distintiu de qualitat mediambiental; i la Cala Justell aquest any també l’ha aconseguit.

PUBLICITAT