Informatiu 26 de març

Comencem l’informatiu d’avui parlant sobre les dades de la Covid-19, perquè les comarques de Tarragona han registrat, aquest divendres 89 nous contagis i cap defunció per coronavirus. 

Així ho assenyala el darrer balanç facilitat pel Departament de Salut, que situa els contagis acumulats en 46.886 i les defuncions es mantenen en 1.247. Pel que fa a la situació als hospitals de la demarcació, es manté semblant respecte fa 24 hores, i ara mateix hi ha 69 persones ingressades i 34 a les Unitats de Cures Intensives . La situació a les UCI a nivell de Catalunya va millorant, i aquest divendres hi ha 400 pacients crítics amb Covid-19, 17 menys que ahir. 

Les zones d’estacionament regulat de Cambrils situades en l’àrea de més afluència de cotxes, activaran o modificaran l’horari a partir d’aquest dissabte, 27 de març, coincidint amb l’inici de les vacances de Setmana Santa.

L’objectiu és augmentar la rotació de vehicles per donar resposta a l’increment de la demanda d’aparcament que es genera en aquesta època pre-estival. Cal tenir en compte que Cambrils també compta amb set àrees d’aparcament gratuït properes a les zones generadores de mobilitat. Els aparcaments regulats que modifiquen l’horari per Setmana Santa són les zones del port que ja estaven obertes, que passen a estar actives de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

I sense marxar de Cambrils expliquem que l’anàlisi científica de la qualitat de l’aire és el nou projecte d’alumnes de secundària de tres instituts del Camp de Tarragona, entre ells,l’IES Berenguer IV de Cambrils.

Aquesta és la proposta del personal investigador de la Facultat de Química de la URV, que d’aquesta manera aspira a familiaritzar els joves amb l’àmbit del coneixement de la  recerca científica i de la química analítica de forma pràctica. La iniciativa es basa en una sèrie d’estudis contrastats que relacionen la qualitat de l’aire dels centres educatius amb el rendiment i la concentració  de l’alumnat.

L’axioma de l’activitat és que seran els alumnes de secundària els encarregats de dur a terme tota la investigació, des de la presa inicial de les mostres  fins a la difusió final dels resultats obtinguts. En tot moment comptaran amb la conducció dels investigadors  professionals de la URV, qui els faran de pont entre l’aprenentatge i la inquietud per la ciència.

I en cultura, Mas Miró reobre les seves portes durant la Setmana Santa a partir d’aquest dissabte dia 27 de març.

Des de l’inici de la pandèmia, la Fundació només havia pogut dur a terme activitats per escoles i visites concertades.

I sense deixar la cultura, l’Arquebisbat de Tarragona ha anunciat que tancarà de manera imminent el Centre Catòlic de Reus,  la seu de l’actual Bravium Teatre que haurà de cessar o traslladar la seva activitat.

La causa, segons s’ha apuntat, és el mal estat de l’edifici, cosa que suposa un risc per a la integritat de les persones que hi fan activitats, tal com ha assenyalat l’Arquebisbat. 

A partir d’ara es faran una sèrie de proves a l’estructura de l’immoble per determinar l’abast real de les afectacions, es pressupostaran les obres i s’executaran. De cara al futur, no s’ha descartat que l’entitat cultural Bravium Teatre, que enguany celebra 70 anys, hi pugui tornar. Cal recordar que el gener de 2020 va vèncer el contracte de 30 anys que l’associació tenia per fer ús de l’equipament. 

PUBLICITAT