La demarcació de Tarragona ha registrat 334 nous positius per Covid-19 i 27 defuncions en les últimes hores, segons el darrer balanç del departament de Salut. L’alarmant xifra de noves morts s’entenen perquè entre avui i demà s’estan incloent casos del cap de setmana.
A la regió sanitària del Camp de Tarragona s’han notificat 247 positius i 25 morts, mentre que a la de les Terres de l’Ebre, la xifra és de 87 contagis i dues defuncions. Al Camp, el risc de rebrot del virus torna a pujar fins als 624 punts. A l’Ebre, se situen en 871 punts. A les dues regions, la velocitat de propagació és del 0,93. Pel que fa a la pressió hospitalària, actualment hi ha 358 pacients amb Covid-19 ingressats als centres del territori. D’aquests, 83 estan a la UCI. D’altra banda, ja han estat vacunades 18.931 persones a la demarcació. D’aquestes, només 753 han rebut les dues dosis.
Es dispara el risc de rebrot a Riudecols i ja és el segon municipi de la demarcació de Tarragona amb l’índex més alt només per darrere de Paüls. Les noves dades de covid-19 converteixen així a Riudecols en el municipi del Baix Camp amb més incidència de contagi per contraure la malaltia. De fet, dels 1.180 habitants amb els quals compta Riudecols ja acumula 83 positius des de l’inici de la pandèmia i 346 casos sospitosos. En les darreres 24 hores el risc de rebrot s’ha elevat a més de 3.300 punts, 200 més que en el darrer balanç i posa en la tessitura d’un risc molt elevat al municipi. Des del consistori no han volgut fer declaracions als mitjans de comunicació per una possible hipòtesi que explicava que aquest rebrot és a causa de la celebració de la loteria de Nadal que va guanyar una empresa de Riudecols.
De fet, altres municipis del Baix Camp estan també sent molt colpejats per la covid-19, com és el cas d’Alforja on des de l’alcaldia van demanar el confinament domiciliari dels seus veïns o l’Albiol que també se situa amb una velocitat de propagació del virus d’1’36.
Renfe iniciarà el servei de l’AVE ‘low-cost’ a partir del 23 de juny. S’havia de posar en marxa el 6 d’abril però es va haver de suspendre per la pandèmia.
Com a novetat, els trens, a més de fer la connexió entre Barcelona i Madrid, oferiran parades a Tarragona, Lleida, Girona i Figueres. Inicialment, no hi preveien parada i la Generalitat, a través del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, havia demanat per carta parades en aquestes ciutats, tal com ha aprovat el Parlament en diverses resolucions. D’entrada, l’AVE ‘low-cost’ tindrà quatre circulacions diàries per sentit entre Madrid i Barcelona. Les freqüències però es podran ampliar segons l’evolució de la demanda.
Correus reforçarà el servei per a les eleccions del 14-F. L’operador postal ampliarà l’horari a totes les oficines i contractarà prop d’un miler de persones.
Aquests nous empleats repartiran enviaments, s’ocuparan de tasques logístiques i atendran a les oficines, que amplien l’horari d’atenció, avançant l’obertura i retardant el tancament. Correus s’encarrega del repartiment de les targetes censals, l’enviament de propaganda electoral, les comunicacions als membres de les meses i la recollida de documentació el dia dels comicis. També gestionen el vot per correu, que es pot demanar fins el 5 de febrer.
Vinyols i els Arcs arrenca una nova campanya a favor del comerç local. D’entre els participants se sortejaran 10 premis de vals de 50 euros a gastar al mateix municipi. Paula Montalvo, BXC Ràdio.