Informatiu 26 de febrer

El Procicat ha decidit finalment que els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats puguin obrir entre setmana a partir del proper dilluns, amb un aforament del 30%. 

El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener i ja fa dies que el Govern es plantejava donar-li cert aire, però s’havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos. La consellera de Salut, Alba Vergés, aclareix que l’obertura de centres comercials no implica l’obertura de la restauració del seu interior, que seguirà tancada.

D’altra banda, el Procicat recupera les classes presencials a segon d’universitat a partir del 8 de març. També ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. Pel que fa a l’esport, les classes a l’interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d’aforament, independentment del nombre d’alumnes. A l’exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines. Aquesta nova resolució té una durada de 7 dies més.

Després d’uns dies en lleu augment les xifres epidemiològiques s’estabilitzen aquest divendres al Camp de Tarragona. El risc de rebrot retrocedeix 8 punts fins als 137. La velocitat de contagi es manté com el dijous en el 0,93. La incidència acumulada a catorze dies baixa fins a 146,38.

El nombre de vacunats de la primera dosi ja passa de 30.000 a la regió amb els 4.000 nous d’aquesta setmana. Actualment 31.830 persones han rebut la primera dosi i 15.086 la segona. L’índex de positivitat a les proves PCR i test d’antígens és del 4,16%.

Municipis del Baix Camp inicien la campanya de vacunació a majors de 80 anys.

S’estan realitzant ja en municipis com Les Borges del Camp, Vinyols i els Arcs i Castellvell del Camp. També s’estan vacunant als cuidadors que treballen amb aquests ancians.

Comença la vacunació contra la Covid-19 al centre de dia de la Selva del Camp.

Aquesta setmana s’ha administrat la primera dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech a la totalitat dels usuaris; un gest que s’espera repetir en 21 dies amb la segona punxada.

El GEPEC busca voluntaris per vetllar pels nius del corriol camanegre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’entitat busca persones que ajudin a fer el seguiment i protegir els exemplars d’aquest ocell, que tot just ara comença la seva època de cria.

PUBLICITAT