Informatiu 25 de gener

El Govern mobilitzarà 618 milions d’euros en nous ajuts extraordinaris per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO. En concret, els autònoms rebran un nou pagament de 2.000 euros com el del mes de desembre, i l’executiu oferirà 2.000 euros per treballador en ERTO a les pimes de menys de 50 empleats que es comprometin a mantenir l’ocupació i que facturin menys de 10 milions d’euros l’any, amb un màxim de 30.000 euros. Els afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos rebran 200 euros de complement a la prestació que fa l’estat. A més, es destinaran 25 milions a la formació de treballadors en ERTO. 

Aquest cap de setmana s’ha disparat el nombre de festes il·legals detectades a Catalunya. a Reus, s’ha tornat a denunciat un local d’oci nocturn de la Raval Robuster, en què es feia una festa amb una vintena de persones sense mascareta. Aquest dissabte, la policia l’ha precintat i ha denunciat el propietari per incomplir les mesures sanitàries. A més, avui l’Ajuntament de Reus ha anunciat que tramita d’urgència l’expedient sancionador contra aquest local per incomplir les mesures anticovid. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que és una greu irresponsabilitat que posa en perill la salut pública. 

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment en l’incompliment de les restriccions per fer front a la covid-19 aquest cap de setmana, especialment durant la nit de dissabte a diumenge. Concretament, en aquest període es va aixecar 400 actes més que els mateixos dies de la setmana anterior. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que hi ha hagut un repunt però ha remarcat que “en un país de 7,5 milions la majoria està complint les mesures”. D’altra banda, el Govern ha contractat 354 persones per agilitzar la tramitació de les multes imposades per incomplir les restriccions per la covid-19.

El balanç d’aquest dilluns del departament de Salut indica que s’han produït 318 nous contagis, mentre que no s’ha notificat cap nova defunció. Preocupa especialment la pressió hospitalària als centres sanitaris de la província, ja que s’han notificat nou ingressos més respecte a les xifres anteriors, amb un total de 363 persones amb covid-19. Els principals indicadors, el risc de rebrot i la velocitat de reproducció, segueixen a la baixa, però es mantenen encara en nivells molt alts. A la regió sanitària del Camp de Tarragona se situen als 610 i 0,90 punts, mentre que a les Terres de l’Ebre el risc de rebrot és de 898 punts i l’Rt, del 0,93. Pel que fa a la vacunació, segons Salut fins ara s’han administrat 18.954 dosis a tota la demarcació.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp inicia una nova edició del programa Salut Jove. En aquest s’inclouen tallers on les families també poden participar o cites personals i confidencials per tractar els temes que més els preocupin.

S’adjudica la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant. L’arquitecte Enric Jené és l’autor de la proposta guanyadora del concurs de projectes que va convocar l’Ajuntament. Ricard del Amo.

PUBLICITAT