Informatiu 25 de febrer

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha afirmat que el Procicat s’ha donat unes hores més per avaluar les dades epidemiològiques perquè les mesures de flexibilització que es puguin prendre s’han de poder “consolidar”. “No es tracta de fer un pas endavant per fer-ne dos enrere”, ha dit. 

Aragonès no ha entrat a valorar quines podrien ser les “noves mesures” a partir de dilluns i s’ha limitat a defensar que cal ser el “màxim d’acurats” en una situació en que la baixada està en “estancament”. Ha afegit que les noves mesures s’anunciaran “com a molt tard” aquest divendres al matí. D’altra banda, s’ha mostrat convençut que les manifestacions que hi puguin haver pel 8-M compliran totes les mesures sanitàries contra la covid.

I avui, quan fa just un any del diagnòstic dels primers casos de covid-19 a Catalunya, el Govern s’ha donar unes hores més per decidir sobre les restriccions, que caduquen aquest diumenge. 

El Procicat vol unes hores més per acabar d’analitzar les dades i veure si es poden començar a flexibilitzar algunes mesures. De fet, des de Salut han manifestat la voluntat de donar una mica d’aire, sobretot al sector del comerç, que ara es veu obligat a tancar el cap de setmana, exceptuant les botigues de productes essencials. Ara bé, la frenada en el descens de casos i la velocitat de propagació, que ja ha tornat a superar l’1, està generant dubtes. La pressió hospitalària continua sent molt alta, si bé el nombre d’ingressats va baixant lentament. 

Aquest 2020 han caigut el nombre d’habitatges rehabilitats, i també les inspeccions en un 40%. Des del Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona creuen que hi ha pocs ajuts per impulsar aquestes rehabilitacions per part dels Ajuntaments, però també la Generalitat.

Per això demanen que les institucions s’impliquin més i facin campanyes de rehabilitació, ja que hi ha parcs d’habitatges que tenen més de 40 anys. Jordi Roig, membre de la junta de govern del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, ha comentat al programa Carrer Major que hi ha formes d’impulsar les rehabilitacions i les inversions. Roig també ha criticat totes les dificultats burocràtiques que hi ha actualment per accedir a les ajudes de rehabilitació energètica. Assegura que hi ha comunitats que es tiren enrere perquè el cost és massa elevat, i la inversió no es recupera fins als sis anys.

Andreu Carrasco, alcalde de l’Albiol, escollit nou membre del Consell Comarcal del Baix Camp. 

Entra en la posició de Meritxell Romanos, la qual va abandonar la seva posició el passat mes de desembre. Paula Montalvo, BXC Ràdio. 

Tornen les visites mèdiques als nuclis de Masriudoms i Masboquera al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

De moment aquest servei s’oferirà una vegada al mes. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet.

PUBLICITAT