Informatiu 24 de febrer

La pandèmia ha propiciat un descens del 18% de delictes durant l’any 2020 a la demarcació de Tarragona. L’única ciutat on presenta augments en tot el territori ha estat Tortosa amb un 4% més.

La pandèmia de la Covid-19 va fer caure el balanç de delictes anual a causa dels estats d’alarma, els confinaments i les restriccions imposades en un 18% menys al Camp de Tarragona. Segons el Ministeri d’Interior; les infraccions penals presenten una davallada del 40% en agressions sexuals amb penetració, un 30% en furts i un 20% en robatoris. A més, l’any 2020 presenta el 50% menys d’homicidis i assassinats consumats i el tràfic de drogues es manté més o menys estable. La resta d’infraccions penals van caure un 12%. El balanç de delictes va descendir a totes les grans ciutats de la demarcació excepte a Tortosa, on l’activitat delictiva va pujar un 4%.

El Departament de Salut ha notificat aquest dimecres 112 nous positius i 4 morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona.

La pressió hospitalària continua en davallada amb 156 pacients als centres sanitaris, 2 menys que ahir; i 54 persones greus a les UCI del territori, un menys que ahir. Al Camp de Tarragona el risc de rebrot augmenta amb un total de 140 punts mentre que a les Terres de l’Ebre baixa fins a 116. Pel que fa a l’Rt, en totes dues regions augmenta, amb 0’89 i 0’97 respectivament. Des de l’inici de la pandèmia, la demarcació de Tarragona presenta un total de 44.947 positius i 1.211 morts.

La consellera de Salut, Alba Vergés, apunta a petites modificacions en les restriccions però descarta una gran desescalada. 

Ha explicat que no es plantegen una gran reobertura, però sí d’arreglar certs aspectes que podrien donar una mica d’aire a certs sectors, però sense deixar de controlar l’epidèmia. Vergés ha afegit que ens trobem en unes setmanes clau. La consellera també ha assenyalat que l’estancament de la situació epidemiològica no es pot atribuir “ni al 14-F ni a cap causa concreta”, si bé ha parlat de la incidència que tenen les noves variants.

L’Ajuntament de Reus està portant a terme obres de millora a la deixalleria central Reus oest per valor d’uns 70.000 euros.

En aquestes obres de millora se substituirà el paviment de la zona de sortida de la rampa de descàrrega i s’adequaran i milloraran els vestuaris i serveis del treballadors de la instal·lació. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio, han visitat la deixalelria el matí d’aquest dimecres, 24 de febrer, per comprovar l’avenç d’aquestes obres de millora. A causa de l’ús de la deixalleria s’havia deteriorat el paviment de la zona de descàrrega, motiu pel qual s’ha decidit substituir-lo per formigó armat que tindrà més durabilitat. D’altra banda, s’han invertit 36.548 euros més per adequar la zona de serveis i vestuaris per tal de millorar les instal·lacions destinades als professionals de la instal·lació i adaptar els serveis als usuaris.

Les Borges del Camp impulsa una nova campanya de recollida de voluminosos a domicili.

Tots els residus recollits seran portats a la deixalleria de SECOMSA. Aquesta acció es troba en el marc del nou pla del consistori per a evitar abocaments il·legals a la natura.

Nous membres al Consell Editorial Municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Neus Baena, Alfons Tejero i Rosa Maria Saladié seran els nous integrants d’aquest grup que vetlla per la publicació d’obres literàries relacionades amb el municipi.

PUBLICITAT