‘Informatiu’ 23 de juliol de 2020

Comencem amb el tram informatiu de La Plaça i ho fem, com sempre, amb les noves dades de la COVID-19. I es que, amb dades d’ahir, s’han confirmat 38 positius més que dimarts i ja en són 2.837 d’acumulats per prova PCR o ràpida. També s’ha hagut de lamentar una defunció i en total en sumen 446 d’acumulades.

Segons aquestes dades a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s’han registrat 2.385 positius acumulats, 28 més que dimarts i 400 defuncions en total.

D’altra banda a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre s’han sumat 452 positius acumulats, 10 més que dimarts i es aquí on s’ha produït una defunció i en sumen ja 46.

I després de les dades com sempre nosaltres marxem cap a Reus per explicar que ahir es van completar els tràmits per traspassar la gestió de l’Hospital de Sant Joan de Reus al Govern català.

I sense marxar de la capital Jordi, parlem de bones notícies, i es que l’investigador reusenc Jordi Salas-Salvadó ha estat guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol.

Prades es queda enguany sense concurs de gossos d’atura. Arran de l’alerta sanitària, la Federació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans ha decidit suspendre un dels certàmens més importants que se celebren arreu del territori per la dificultat de poder gestionar i controlar les mesures de seguretat per la pandèmia. Aquesta decisió també es pren amb la consciència que concursen pastors d’arreu, com és el cas de les comarques de Catalunya però que també provenen de les Illes Balears, el País Basc o França.

Un concurs prestigiós que era un dels esdeveniments estrella aquest estiu a Prades ja que es tracta d’un concurs que aplega molta expectació per gent de fora del municipi. Tot i això, des de la Federació ja treballen per poder celebrar la propera edició l’any 2021, amb la voluntat de fer un pas endevant en la projecció d’aquests esdeveniments, de la qualitat de les curses i del suport del públic que enguany no podrà gaudir.

Prop d’un centenar d’establiments de restauració a Mont-roig participen en el pla d’Ecovidrio per incrementar el reciclatge d’aquest estiu. És el tercer ant de col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat que realitzarà visites informatives als establiments de restauració on rebràn bujols especials i contenidors. La hosteleria genera prop del 52% dels residus d’envasos de vidre i aquest acord es realitza amb l’objectiu clau d’incrementar la xarxa de reciclatge.

En aquesta edició, un total de 90 bars i restaurants de Miami Platja participaran en la campanya, a través de la qual, s’espera continuar augmentant les xifres de reciclatge dels darrers anys. Ecovidrio treballarà conjuntament amb el consistori montrogenc per reforçar la recollida selectiva d’envasos de vidre i facilitar la col·laboració de ciutadania. L’entitat sense ànim de lucre, Ecovidrio, realitzarà un total de 90 visites d’informació i sensibilització als professionals hostalers i on lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats del sector.

PUBLICITAT