Informatiu 23 de febrer

A Reus, els Mossos han detingut avui el regidor de la CUP, Edgar Fernández, perquè tenia vigent una ordre de crida i cerca, perquè per dos cops s’havia negat a comparèixer davant del jutge. 

Els agents l’han traslladat al jutjat i el jutge l’ha deixat en llibertat, després que s’hagi negat a declarar. Recordem que se l’investiga per les protestes que hi va haver l’octubre de 2019 després de la sentència del procés. Edgar Fernández afirma que la causa judicial és un muntatge de la policia espanyola i que se l’investiga per ser qui és i no pel que ha fet. Abans de ser detingut, Fernández ha participat aquest dimarts en una concentració davant els jutjats, on havia de declarar per una altra causa.En concret, estava citat a declarar, juntament amb dues persones més, en relació al tall de les vies del tren el 23 setembre de 2019 en protesta per l’operació Judes. La vista, però, s’ha suspès pel positiu de covid-19 d’un advocat.

La sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, calcula que al mes de juny s’haurà arribat 40% de la població vacunada contra la covid, tot i que això dependrà del nombre de dosis que arribin. 

En una entrevista a RAC1, Cabezas, s’ha mostrat esperançada perquè aquest 40% inclouria la gent de més risc, ja sigui per edat o patologies. A partir del juny, si tot va com està previst, podria començar la vacunació a la població general. D’altra banda, no ha descartat que la vacunació s’hagi de repetir cada any, com es fa amb la de la grip, actualitzant-la a noves variants.

Aquest dimarts, segons el Departament de Salut, s’han detectat 71 nous contagis i cap defunció per coronavirus a la demarcació de Tarragona.

La pressió hospitalària segueix descendint amb un total de 158 ingressats, un menys que ahir; però augmenten els casos greus a les UCI, amb un total de 593 a Catalunya, 5 més que dilluns. El risc de rebrot continua estable tant al Camp de Tarragona amb 136 punts, com a les Terres de l’Ebre, amb 119; però l’Rt augmenta lleugerament, 0’86 i 0’96 respectivament. La demarcació de Tarragona presenta un total de 44.835 positius i 1.207 morts des de l’inici de la pandèmia.

Riudoms es manté al costat de la gent gran que viu sola amb el programa ‘Bon dia, bona nit’.

El consistori continua amb aquest programa des de l’any 2014, destinat a persones majors de 65 anys que viuen soles.

L’Ajuntament de Cambrils injectarà inicialment 100.000 euros al teixit comercial i empresarial local en la primera edició de la campanya de descomptes dels Bons Cambrils, que es posarà en marxa durant la primavera i generarà un impacte econòmic directe d’un mínim de 300.000 euros.

La campanya, adreçada tant a la ciutadania de Cambrils com a visitants, compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, que serà l’encarregada de comprovar les justificacions dels bons i gestionar el seu pagament. El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha explicat que l’objectiu de la mesura és dinamitzar els establiments locals, que han patit les conseqüències econòmiques de la crisi generada per la Covid-19 i ha anunciat que el llançament dels Bons anirà acompanyat d’una potent campanya de promoció per incentivar les compres al comerç local. Tot i això, Klein ha avançat que més endavant hi haurà una segona tongada de Bons de 100.000 euros més. La iniciativa dels Bons se suma a la línia d’ajudes directes als establiments que es va convocar a finals de l’any passat i que enguany es reeditarà amb un segon paquet que també inclourà als allotjaments turístics.

Més de la meitat de la població de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es va beneficiar de les targetes moneder que deixen un impacte econòmic de més de 270.000 euros als negocis locals.

Aquestes targetes van ser ajuts provinents de l’Ajuntament per tal de fomentar el teixit empresarial del municipi. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet 

I en cultura, la Selva del Camp engega els preparatius per a la Setmana Santa d’enguany.

Ha estat en el marc del Capítol de la Vint-i-quatrena, la tradicional reunió que mantenen els membres de la Confraria de la Sang selvatana, que enguany s’ha adaptat al context pandèmic. Ens ho explica Antonio Mellado, des de Ràdio La Selva.

PUBLICITAT