Informatiu 22 de març

Comencem fent un repàs a les dades de la Covid-19 perquè pel que fa la demarcació de Tarragona, s’han comunicat 72 nous positius i cap defunció per covid-19 aquest dilluns.

La pressió hospitalària es manté estable amb 67 hospitalitzats als centres sanitaris; i 36 a les UCI. Al Camp de Tarragona, baixa el risc de rebrot amb 136 punts, i l’Rt amb 1’41; mentre que a les Terres de l’Ebre tots dos indicadors augmenten, amb 31 i 0’85 respectivament. Ja en són 46.557 positius i 1.242 defuncions per coronavirus a la demarcació de Tarragona des de l’inici de la pandèmia.

El Govern refreda les esperances per relaxar les restriccions de cara a Setmana Santa. En les últimes hores, diverses veus de l’executiu han refredat les expectatives pel que fa a algunes mesures com l’obertura de la restauració als vespres o el toc de queda.

En una entrevista a RAC1, el secretari de Salut, Marc Ramentol, ha descartat modificacions en els horaris de la restauració i ha plantejat la possibilitat de canvis en el toc de queda, però més enllà de la Setmana Santa. Tot això amb unes previsions en què durant tota aquesta setmana l’Rt estarà per sobre de l’1. Ramentol també ha afegit que la Setmana Santa és un gran interrogant pel risc que pot comportar a nivell de contagis, però ha apostat per “mantenir” les mesures actuals durant i passos enrere a les primeres de canvi. D’altra banda, la consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha comentat a Catalunya Ràdio que tot fa pensar que l’obertura de la restauració al vespre haurà d’esperar uns dies més.

A Reus, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus posa a disposició un servei de préstec de portàtils per als alumnes confinats. 

La iniciativa està adreçada als alumnes que no poden seguir amb el procés d’aprenentatge per manca d’equipament informàtic i/o connectivitat. Aquesta iniciativa s’ha posat en marxa atenent a les demandes de les escoles de primària de la ciutat. De fet, s’ha posat en coneixement de la regidoria la dificultat d’alguns infants de poder fer la continuïtat dels aprenentatges en circumstàncies de confinament del grup. Daniel Recasens, regidor d’Educació de l’Ajuntament, ha explicat que “l’emergència sanitària esdevé també emergència educativa i, en aquest sentit, cal un compromís de tota la ciutadania per a la promoció de l’educació i, també, un pas endavant de les administracions públiques per garantir l’educació”.

Nostraigua s’alinea amb el compliment del Pacte de Municipi de Mont-roig per a la recuperació econòmica i social.

Ja s’han impulsat un total de 18 inversions, amb un preu mitjà de 10.500 euros cada una. Aquestes s’han realitzat per a fomentar la contractació de Pimes i afavorir la reactivació econòmica de petits industrials i empreses constructores.

En esports, el Reus Deportiu Miró aconsegueix un meritori empat davant el Barça en la darrera jornada de l’Ok Lliga Masculina.

Va ser el primer partit en què els aficionats van poder tornar al Palau d’Esports reusenc.

I en cultura, aquesta Setmana Santa l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant organitza cinc visites guiades per descobrir el patrimoni municipal.

Es visitarà l’Hospital del Coll de Balaguer, el Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, les fortificacions de la Guerra Civil i el Molí de l’oli de Vandellòs.

PUBLICITAT