Informatiu 23 de març

El departament de Salut començarà a vacunar dimecres vinent la població general d’entre 60 i 65 anys amb la vacuna d’AstraZeneca. 

Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, després que la Comissió de Salut Pública hagi accedit a ampliar el topall d’edat per a aquest vaccí. També es començarà a contactar amb el personal essencial de més de 55 anys que encara no està vacunat, i que fins ara no es podien posar aquesta vacuna. Vergés també ha denunciat que aquesta setmana han rebut només 16.000 dosis del vaccí d’Oxford de les 60.000 previstes. La consellera ha dit que aquest retard, qüestiona l’estratègia de vacunació, perquè en dificulta la planificació. 

 La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha assegurat que amb “molta probabilitat” es prorrogaran les mesures actuals, que estan vigents fins al 29 de març. 

Així doncs, d’aquesta manera, descarta d’entrada endurir restriccions de cara a Setmana Santa. En roda de premsa posterior al Consell Executiu setmanal, Budó ha assenyalat que entre dimecres i divendres es concretarà com s’afronten els pròxims dies pel que fa la pandèmia i si “cal “ajustar” alguna mesura. Segons Budó, hi ha un “estancament” en la baixada de la covid-19 i es detecten “petits increments” en alguns indicadors i ha afegit que s’ha d’estar “expectant” per evitar que es produeixi una quarta onada.

El departament de Salut ha informat avui 63 nous contagis i dues defuncions en la demarcació de Tarragona.

Augmenta la pressió hospitalària amb 69 pacients als centres sanitaris i 38 persones greus a les UCI. El risc de rebrot puja a les dos regions sanitàries, amb 148 punts al Camp i 37 a l’Ebre. Per altra banda, l’Rt baixa al primer amb 1’40 i puja al segon amb 0’98.

Sis empreses de Mont-roig del Camp se sumen a la 5ena edició de l’Espai Entrevistes amb l’objectiu de contractar nous treballadors. 

A causa de les mesures Covid, les empreses podran ocupar les 14 vacants de les quals disposen amb entrevistes exprés assignades amb cita prèvia.

L’Ajuntament de la Selva del Camp reforça el servei de borsa de terres integrant-lo amb el Banc de Terres del Baix Camp

L’acord de col·laboració permetrà que un tècnic del Banc de Terres Comarcal visiti presencialment la Selva per atendre els dubtes i peticions dels propietaris de terrenys agrícoles.

PUBLICITAT