Informatiu 22 de gener

Comencem l’informatiu parlant de les dades de la Covid-19 perquè la demarcació de Tarragona ha registrat 9 defuncions i 427 contagis per covid-19 en les darreres 24 hores, segons el darrer balanç del departament de Salut. Amb aquestes dades, la província arriba al miler de morts des de l’inici de la pandèmia.

Els principals indicadors de la incidència de la pandèmia van a la baixa, però es mantenen molt alts. Al Camp de Tarragona, el risc de rebrot és de 662 punts i la velocitat de reproducció del virus es queda en l’1,01. A les Terres de l’Ebre, les xifres se situen en 974 punts i l’1,08. Els ingressos hospitalaris a la demarcació són ara 344, 6 menys que ahir. La primera dosi de la vacuna ja l’han rebut 16.743 persones mentre que la segona s’ha inoculat a 393.

Els Col·legis Professionals de l’àmbit de la salut llencen el vídeo #RaonsperVacunarme amb un missatge conjunt per promoure la vacunació enfront la COVID-19. 

Aquest vídeo està adreçat especialment al personal sanitari, un dels més exposats a la covid-19, i els anima a vacunar-se quan arribi el torn. El Col·legi de Metges de Tarragona també dona suport a aquesta campanya, i recorda que la vacunació és la millor estratègia per lluitar contra la pandèmia. En el vídeo és remarca que el personal sanitari és fonamental per consolidar la confiança en les vacunes. 

Confinen els veïns d’Alforja a causa d’un sobtat brot de coronavirus. Els positius detectats oscilen entre els 8 i 12, una xifra perillosa per al municipi segons les autoritats sanitàries. L’Ajuntament ha demanat als ciutadans que no surtin de casa a no ser que sigui imprescindible.

El llibre ‘Dones i repressió al Vandellòs del primer franquisme’, de Lluc Margalef, presenta la difícil realitat que van viure les dones de Vandellòs durant els primers anys de la postguerra. L’opressió que es va exercir sobre les dones tenia l’objectiu d’implantar el nou ordre i impedir a tot preu la seva rebel·lió.

I en cultura, Reus acollirà l’estrena exclusiva de la pel·lícula documental “Fortuny, la mort del pintor”, un homenatge pòstum al pintor, aquarel·lista i gravador reusenc, dirigida per Emiliano Cano Díaz. La presentació està organitzada per la Fundació Gresol i el Círcol, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona.

S’han programat dues sessions. L’estrena es durà a terme el dimarts dia 26 de gener, a les 20:00 h, en una sessió reservada per als organitzadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i es repetirà l’endemà, 27 de gener, a la mateixa hora i en un acte obert a tota la ciutadania. Les entrades són gratuïtes, tot i que l’aforament és limitat. Totes les persones interessades poden passar per la taquilla del Teatre Fortuny i podran recollir les entrades.

PUBLICITAT