Informatiu 22 de febrer

Avui entren en vigor les noves mesures del Procicat, que mantenen set dies més les restriccions vigents però flexibilitzen les mesures en l’educació i el lleure infantils. Ara s’autoritzen les activitats extraescolars de tota classe i l’esport escolar, així com les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d’Educació Infantil i Primària.

També s’equipara l’esport federat i els consells esportius i podran fer entrenaments amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. El Govern, però, ha decidit no alleugerir la resta de restriccions en constatar una tendència a l’aplanament de la corba epidèmica i un repunt, tot i que mínim, en alguns indicadors, com ara l’Rt. Les dades d’aquests pròxims dies seran monitorades i determinaran les noves decisions. De moment, des de l’executiu recorden que la pressió assistencial és encara molt alta. També argumenten que la presència creixent de la variant britànica, fa que s’hagi optat pel manteniment de les restriccions per tal de limitar la mobilitat i la interacció social i continuar reduint el nivell de contagis.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que es viu un “moment fràgil” pel que fa a la pandèmia de la covid, amb una Rt que podria arribar a 1 aquesta setmana i ha alertat que una quarta onada seria “molt dramàtica”. “Estem en setmanes molt claus”, ha dit a TV3. La consellera no ha volgut “especular” sobre si podrien canviar les restriccions la propera setmana i ha explicat que cal estar atents a les dades epidemiològiques. En tot cas, ha dit que es continuarà buscant “el millor equilibri dins d’aquesta fragilitat”.

L’Ajuntament d’Almoster comença una nova edició del sorteig de ‘La Morterada’. Tot i que sigui la vuitena edició, aquest any més que mai han de donar suport al comerç local. Els veïns i veïnes podran entrar al sorteig quan realitzin compres a partir de 20 euros.

Una vintena de persones s’han reunit a la Riera de la Selva del Camp, a l’alçada de la Creu Coberta, per participar a un taller i competició de recollida de residus a la Riera de la Selva del Camp, organitzada per l’Associació CEN i al Camp Residu Zero.

En total, s’han recollit fins a 150 kg de residus. La meitat del pes recollit han estat plàstics i també hi ha hagut molt de pes de ferralla i rebuig, mentre que d’altres envasos (excloent-hi el plàstic), de vidre i de paper, se n’han trobat molt menys. Finalment, s’ha fet entrega de premis per a tots els participants i als guanyadors, l’equip Copa Davis, que ha recollit més de 48 kg de residus, equivalent a 10.68 kg per persona.

Les activitats extraescolars donen inici a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Activitats com l’handbol, el bàsquet o el futbol sala tornen a rebre els nens del municipi, això si la natació resta suspesa ja que es duu a terme un recinte tancat.

PUBLICITAT