Informatiu 22 d’abril

El Procicat ha confirmat la lliure circulació per Catalunya a partir de dilluns que ve. També ha autoritzat el retorn a les aules dels estudiants de batxillerat i la reobertura dels restaurants dels centres comercials. A més, les grans superfícies ja no tindran limitats els metres quadrats, si bé l’aforament hi seguirà sent del 30%. 

El que sí que s’amplia és l’aforament en les activitats religioses i esportives, que passarà del 30 al 50%. L’altra novetat és que podran obrir els espais lúdics per a infants, amb una ocupació màxima del 30%. El Govern ha confirmat aquest migdia la relaxació de les restriccions, un cop les mesures s’han confirmat en el marc de la reunió del Procicat. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que, si bé la pressió a les UCI continua sent molt alta, la situació és estable i per això han considerat factible anar relaxant mesures. Ha fet, però, una crida a la prudència.  Vergés ha dit que la situació actual és “estable”, però les UCI continuen al voltant dels 500 malalts crítics. Per això es volen flexibilitzar mesures però poc a poc, minimitzant riscos i amb precaució per tal de no fer passos enrere.

En la roda de premsa de Salut també s’ha presentat un nou sistema de cribratges seriats que es farà en els municipis on els indicadors epidemiològics es disparin. 

El secretari general de Salut,Marc Ramentol, ha explicat que les proves es faran amb automostra, que es recolliran i entregaran al CAP. La principal novetat és que seran seriades, és a dir que mentre duri la situació d’alerta en aquell municipi, els ciutadans es podran repetir el test cada 15 dies. Ramentol ha explicat que aquest procediment és possible gràcies al sistema pulling, que ja s’ha implantat en quatre laboratoris del país, i que els permeten fer 15 mil PCR al dia. 

Una cinquantena de persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament de Reus amb pancartes en contra de l’anul·lació de la sanció a Gas Natural, un dictamen que va transcendir aquest dimarts.

La sentència, que no es ferma, serà recorreguda al Tribunal Suprem i la malaurada història de la Rosa Pitarch, l’àvia de 81 anys que va morir a casa seva arran del foc provocat per una espelma, seguirà oberta, a l’espera de conclusions definitives.

Issam Oudriss, del Sindicat d’Habitatge de Reus, va sentenciar ahir al vespre que «va ser un dia trist», en relació amb l’anul·lació de la sanció contra Gas Natural. Ha recordat que l’empresa va tallar el subministrament a la Rosa perquè devia tres factures amb un total de 246,59 euros que «li van costar la vida». «No és una mort, és un assassinat» cridaven els convocats, que van enfilar camí cap a l’oficina reusenca de Gas Natural.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha millorat l’entorn de l’espai natural de Platja del Torn.

L’objectiu dels treballs forestals i de neteja que s’hi han dut a terme és minimitzar el risc d’incendi i evitar l’acumulació de brutícia.

En cultura, Botarell presenta el I Festival Lletra Viva. 

Diversos cantautors passaran pel Parc Botànic del municipi per a recitar recitar poesia pròpia o d’escriptors reconeguts.

PUBLICITAT