Informatiu 21 de gener

Comencem l’informatiu explicant que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit mantenir la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions del 14-F. Els comicis, per tant, es mantenen en aquesta data de moment. 

El tribunal ha donat a conèixer el resultat de la seva deliberació però farà pública la resolució amb l’argumentació previsiblement divendres. La sala també ha decidit retallar els terminis de tramitació de la demanda i ha donat a les parts 4 dies en lloc de 8 per posicionar-se, de forma que hi haurà sentència abans del 8 de febrer. Si els magistrats apuren aquest termini que s’han marcat ja haurà passat més de mitja campanya electoral. Els recursos que es puguin interposar ara no poden aixecar les mesures cautelars preses.

Aquesta resolució ha arribat poques hores després que, aquest matí, el Govern català hagi presentat les seves al·legacions per justificar l’ajornament electoral. 

I ara expliquem que la incidència de la Covid-19 a la demarcació de Tarragona ha tornat a créixer en les darreres 24 hores, segons el darrer balanç del departament de Salut. El balanç d’aquest dijous deixa 12 noves defuncions i 502 positius registrats a la província.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona s’han detectat 361 nous contagis i les 12 morts notificades. A la de les Terres de l’Ebre s’han produït 141 nous contagis. També augmenta la pressió hospitalària als centres sanitaris del territori, amb 350 pacients. Són 7 més dels que es van notificar dimecres. D’altra banda, el risc de rebrot baixa lleugerament i ara és de 699 punts al Camp i de 1.010 a l’Ebre. La velocitat de propagació és d’1,06 i 1,17 respectivament. A tota la demarcació ja hi ha unes 16.400 persones que han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que només unes 340 ja tenen també la segona dosi.

La fiscalia manté la petició de penes d’entre 8 i 41 anys de presó per als tres acusats en el judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost de 2017. Així doncs, el ministeri públic descarta definitivament acusar per assassinat i eleva a definitives les conclusions provisionals, segons ha exposat la fiscal Ana Noé aquest dijous. Per tant, la fiscalia demana 41 anys de presó per al principal acusat, Mohamed Houli, per integració en organització terrorista, tinença i fabricació d’explosius així com conspiració per un delicte continuat d’estralls. Per al segon principal acusat, Driss Oukabir, demana 36 anys de presó pels mateixos delictes. Per al tercer acusat, Said Ben Iazza, confirma la petició de 8 anys de presó per col·laboració.

Comença la segona edició de la campanya 12 mesos, 12 llibres a Mont-roig del Camp. A través de les xarxes socials, s’espera un gran intercanvi de lectures i opinions entre els veïns del municipi.

La Selva del Camp ja ha sortejat la composició de les meses electorals per a les eleccions del 14F. El col·legi electoral de Santa Llúcia es trasllada al Castell del Paborde per qüestions d’espai i seguretat.

PUBLICITAT