Informatiu 20 d’octubre

Comencem l’informatiu d’avui dimarts dia 20 d’octubre i ho fem com sempre fent un repàs de les dades de la Covid-19. I es que al Camp de Tarragona s’han registrat 8.760 casos confirmats per PCR o test d’antígens, 238 més que fa 24 hores. El nombre acumulat de casos des de l’inici de la pandèmia és de 9.457 i han mort 462 persones, una més que en les últimes dades. Pel que fa a el risc de rebrot ha pujat 26 punts i se situa en 384. En canvi, el risc de contagi segueix baixant, d’1,27 a 1,26, mentre que la taxa de confirmats per PCR se situa en 175 per cada 100.000 habitants. Segons aquestes últimes dades, hi ha 99 pacients ingressats, 20 dels quals a l’UCI.

A Reus, on Salut va iniciar un cribratge i on es va detectar un brot a l’hospital, el risc de rebrot ha pujat molt significativament 109 punts i se situa en 750. Pel que fa al risc de contagi ha pujat una mica fins a 1,59, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 303 per cada 100.000 habitants. De fet aquest increment de pacients ha obligat a l’hospital Sant Joan de Reus ha obrir la segona UCI que pot acollir fins a una trentena de llits, 22 dels quals seran per pacients amb coronavirus. 

Més enllà d’aquesta anàlisi general que fem cada dia, avui també analitzarem el cas concret de l’Hospitalet de l’Infant, on aquesta darrera setmana s’han disparat el nombre de positius. Se n’han detectat una quarantena, els mateixos que hi havia hagut al municipi des de l’inici de la pandèmia. Les dades les han facilitat el CAP. Ens ho explica Ariadna de la Calle, des de ràdio l’Hospitalet. 

I després de les dades de la Covid-19 comencem parlant de la capital de la nostra comarca, perquè els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a Reus una parella que havia furtat el catalitzador de tres cotxes estacionats a la via pública. Dimarts la policia ja els havia detectat quan es desplaçaven dins un vehicle per diversos pàrquings d’establiments comercials i observaven la part del darrere de diversos cotxes de forma sospitosa. 

L’endemà, una patrulla de paisà els va enxampar en un polígon quan treien diversos catalitzadors del maleter i els amagaven en uns matolls. Els Mossos els van identificar i van trobar dins el vehicle una màquina elèctrica per tallar canonades, tres gats hidràulics, un talla tubs i altres estris. Posteriorment, l’home va reconèixer els fets a comissaria. El jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

I de Reus marxem cap a Cambrils, perquè ahir el consistori de la localitat va commemorar el Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama. El principal objectiu d’aquesta acció va ser consciència i promoure l’autoexploració, l’accés a controls, diagnòstics i tractaments oportuns i efectius. Des del dia d’ahir es va poder veure un crespó rosa a la façana de l’Ajuntament, que estarà penjat durant tota aquesta setmana. 

I a la Selva del Camp, l’Ajuntament ha suspès els actes de la Fira multisectorial. La cita, que havia de celebrar-se el pròxim cap de setmana, conservarà les xerrades d’emprenedoria en format telemàtic i les votacions de les fotografies pel calendari 2021 que edita el consistori selvatà. Ens ho explica, des de Ràdio La Selva, Antonio Mellado. Bona tarda!

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts dia 20 d’octubre.

PUBLICITAT