Informatiu 20 de gener

Comencem l’informatiu explicant que el Govern ha decidit prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents per frenar la incidència de la Covid-19. El Procicat ha anunciat aquest matí la nova pròrroga, que farà que les mesures s’allarguin ara fins al 7 de febrer.

D’aquesta manera es vol frenar la situació epidemiològica que es viu a Catalunya, fent baixar la pressió assistencial que hi ha ara mateix als hospitals. De fet, des del departament de Salut indiquen que ja hi ha més de 600 pacients a les UCI catalanes.

Per tant, es mantindran durant dues setmanes més el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. Es mantenen igualment les restriccions horàries a bars i restaurants.

També quedaran tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos, així com totes les instal·lacions esportives que estiguin en espais tancats a excepció de les piscines. Tampoc es podran reprendre les competicions esportives ni es podran fer activitats de cultura popular. A més, recordem que les trobades familiars o socials es continuaran limitant a un màxim de 6 persones de dues bombolles diferents.

En quant a les dades, el departament de Salut ha notificat 441 nous contagis i tres defuncions aquest dimecres a la demarcació de Tarragona. El nombre de nous positius baixa respecte als darrers dies i també ho fan els principals indicadors de la incidència de la pandèmia.

Així i tot, tant el risc de rebrot com la velocitat de propagació es mantenen molt alts, amb 726 punts i 1,10 en el cas de l’Rt a la regió sanitària del Camp de Tarragona. A les Terres de l’Ebre, el risc de rebrot és de 1.053 punts i l’Rt, d’1,25.

Vilaplana organitza una sessió participativa perquè els veïns diguin què creuen millor pel poble. En aquesta conferència online, des del consistori esperen rebre una pluja d’idees per a millorar en un futur tots els aspectes possibles del municipi.

Conseqüències del temporal Filomena als boscos de Vandellòs i l’Hospitalet. La brigada municipal ja treballa per disminuir els efectes del vent i la neu sobre l’arbrat del municipi.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimecres 20 de gener.

PUBLICITAT