Informatiu 2 de juliol

Augment exponencial de les dades de Covid-19 al Baix Camp.

En qüestió d’una setmana la major part dels indicadors s’han doblat a la comarca i algun fins i tot s’ha triplicat.

La demarcació de Tarragona ha registrat en les últimes 24 hores 291 nous contagis per covid-19, segons ha notificat el departament de Salut. Els indicadors epidemiològics continuen disparats a la demarcació. 

El risc de rebrot augmenta al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb 198 i 166 punts respectivament, mentre la velocitat de propagació és d’1,56 i 1,46. La pressió hospitalària millora a les comarques tarragonines. Els ingressos  hospitalaris se situen en 25 pacients a planta, amb cinc menys, i 13 a les UCI.

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha tornat a registrar una caiguda de l’atur aquest mes de juny, de 5.042 persones. 

D’aquesta manera es manté la tendència a la baixa i la xifra d’aturats a la demarcació se situa en 52.581 aturats, un 8,75% menys respecte el mes de maig, segons dades del Ministeri de Treball. D’aquestes persones, 22.409 són homes i 30.172 són dones. En comparació amb el mateix mes de l’any anterior, hi ha un 9,83% menys d’inscrits a l’atur, que es tradueixen en una reducció de 5.735 persones desocupades, que han trobat feina. El sector serveis encapçala el rànquing per sectors, amb 36.909 inscrits, seguit de la construcció -4.681-, la indústria -4.458- i l’agricultura -2.520.

El Procicat ha aprovat una nova resolució que entrarà en vigor dilluns i que recomana als titulars dels centres de treball públics i privats que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva a la feina presencial, tot i que els insta a fomentar el teletreball quan sigui possible. 

Cau, per tant, l’obligatorietat de limitar la mobilitat laboral. D’altra banda, es permet un aforament del 70% en instal·lacions esportives d’interior i exterior. En les competicions està permesa la presència de públic amb un màxim de 3.000 persones (aforament 70%). En el cas de les que siguin a l’aire lliure en equipaments amb capacitat per a més de 15.000 persones, es permetrà un màxim del 20% de l’aforament, i amb 3.000 persones en seients preassignats.

Neix l’ASSSITIC, el Sindicat de Secretaris Interventors i Tresorers Interins de Catalunya.

L’associació es composa per defensar el lloc dels funcionaris locals de Catalunya a Montbrió del Camp.

En esports, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant acollirà l’EUTICHESBOOK 2021 els dies 1 i 2 d’octubre.

La inscripció s’obrirà el dissabte 3 de juliol a partir de les 23.45 h i pot aplegar un màxim de 300 participants.

I fins aquí l’informatiu d’avui divendres 2 de juliol.

PUBLICITAT