Informatiu 19 de novembre

Comencem l’informatiu fent un repàs de les dades de Covid-19. I és que el Camp de Tarragona el risc de rebrot ha caigut 19 punts en 24 hores, concretament fins als 378. Pel que fa a la taxa de transmissió del virus, aquesta es manté en el 0,71, mentre que la taxa de confirmats per PCR i TA se situa en 231,71 per cada 100.000 habitants. Si mirem el nombre de pacients ingressats als hospitals de la província, segons les últimes dades de Salut, n’hi ha 189. 

I a Reus, les dades de Covid-19 continuen sense estar actualitzades. Tan bon punt el Departament de Salut les publiqui, us les explicarem. 

I ens quedem a la capital del Baix Camp, perquè ahir dimecres es van exhaurir els ‘Bons Reus’ per a les persones empadronades a la ciutat. La regidora de Promoció, Montserrat Caelles, ha volgut remarcar el gran èxit de la campanya que en un temps rècord ha esgotat l’oferta que correspon a la segona fase de la iniciativa. Caelles ha recordat, que es poden seguir descarregant els ‘Bons Reus’ de la tercera fase, que són per a totes aquelles persones que viuen fora de Reus.  

De fet, a partir divendres 20 de novembre al matí, es tornaran a posar a disposició de la ciutadana els bons que caduquin, ja que quan les persones es descarreguen els bons disposen de 15 dies per utilitzar-los. Una vegada passat aquest termini, si els bons no han estat utilitzats, es tornen a posar a disposició per tal que es puguin tornar a aprofitar. 

I ens quedem a Reus, perquè la plaça del Mercadal ha acollit aquest dimecres a la tarda una concentració de l’Esquerra Independentista. Tot seguint la iniciativa ‘Hi ha una altra manera de viure’, que es va reproduïr arreu del país, els assistents han reivindicat que ‘aquesta crisi la paguin els rics, no la classe treballadora’. El grup de persones es van situar just davant de l’Ajuntament, tot lluint cartells i pancartes, com a protesta de la gestió que s’ha dut a terme per la pandèmia de la Covid-19. 

De fet, la iniciativa en qüestió inclou fins a 11 mesures diferents per pal·liar els efectes de la crisi sanitària entre la població. Algunes d’elles, aposten per la gestió pública dels recursos assistencials (inclosos els privats), la suspensió de desnonaments mentre es mantingui l’estat d’alarma o la prohibició d’acomiadar treballadors a les grans empreses amb beneficis.

I expliquem ara que un operatiu policial interposa 27 denúncies i identifica 54 persones en quatre locals de cites de Tarragona i Reus. Els prostíbuls es mantenien oberts, tot i les restriccions sanitàries. Ens amplia la infomació en David Fernàndez des de LANOVA Ràdio de Reus.

I a Cambrils, el Gran Recapte ha arribat a totes les parades del Mercat Municipal, a 9 cadenes de supermercats, a 3 botigues i a 2 instituts del municipi.  Tal com vam explicar fa uns dies al programa, enguany la campanya impulsada pel Banc d’Aliments a tot Catalunya s’ha reiventat a causa de la pandèmia i no es recolliran aliments sinó diners per poder-los comprar. 

Els donatius es poden fer del 16 al 21 de novembre a les caixes dels establiments col·laboradors i fins el 16 de desembre a través del web del Gran Recapte Online. I és que, el Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

I marxem fins a Mont-roig, perquè l’ajuntament ha posat en marxa un campanya d’acció per reduir la ràtio econòmica que destina en la recollida dels residus domèstics. “Reduir i reciclar, tot és començar” és la iniciativa que s’ha engegat davant el gran volum de residus que s’aboquen tant a Mont-roig com a Miami de manera descontrolada. 

Tot plegat, començarà amb la recollida selectiva porta a porta, que fins ara era inexistent al municipi.  De moment, el porta a porta, serà una prova pilot i es durà a terme entre tres i cinc urbanitzacions on es trauran els contenidors físics que tenen al carrer. I és que cal recordar qu entre Mont-roig del Camp, Miami i les urbanitzacions sumen 63 quilòmetres quadrats, tots junts reciclen correctament un 27%, una xifra que està molt per sota del 60 % que demana la Unió Europea. És per aquest motiu que en els darrers quatre anys l’Ajuntament de Mont-roig ha passat de pagar 500.000 euros a destinar un milió d’euros en el tractament de residus en les seves imperfeccions.

I cap al sud de la nostra comarca, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant instal·la malles de contenció de sorra a la platja de l’Arenal. Aquestes malles tenen com objectiu evitar que la sorra s’acumuli al passeig marítim i minimitzar els efectes dels temporals. Ariadna de la Calle, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

I fins aquí l’informatiu d’avui dijous 19 de novembre.

PUBLICITAT