Informatiu 19 de març

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dijous que si s’elimina el topall de 55 anys en el procés de vacunació d’AstraZeneca, el Departament començarà a prioritzar la vacunació per franges d’edats i, no pas, per col·lectius específics.

 D’aquesta manera, Vergés ha afirmat que es vacunarien primers les persones de 80 anys per reduir la mortalitat i els ingressos de llits de crítics. La titular de Salut també ha subratllat que no “no s’està perdent temps” pel fet que no es torni a vacunar fins aquest dimecres. Vergés ha recalcat que és una bona notícia poder reprendre la vacunació d’Astrazena a partir d’aquest dimecres. 

L’Ajuntament de Reus ha imposat una sanció de 10.001 euros a la propietat del local del raval de Robuster clausurat per la Guàrdia Urbana el passat 23 de gener. 

L’Ajuntament ha constatat la responsabilitat de la propietat en la comissió d’una infracció molt greu prevista a la llei que regula els espectacles públics i les activitats recreatives, per l’incompliment en l’exercici de l’activitat autoritzada, i que representa un risc greu per a les persones. El consistori afirma que els fets queden avalats per les diferents actes aixecades per la Guàrdia Urbana en les quatre actuacions realitzades al local, en les quals es va localitzar gent ballant, bevent, fumant i sense mascareta.

El departament de Salut a la regió ha informat de 65 nous casos i cap defunció. 

D’altra banda, el nombre d’ingressats al Camp de Tarragona ha baixat a 54 persones, sis menys respecte la jornada anterior. I hi ha una persona menys a les cures intensives; ara amb 31 ingressats. La nota negativa però ha sigut que el risc de rebrot ha augmentat nou punts i es troba en 114, fet que es considera alt; la velocitat de propagació s’ha situat en l’1,30 i la taxa de confirmats és de 48 casos per cada 100.000 habitants.

L’Ajuntament de Mont-roig obre un expedient al Càmping Els Prats per la instal·lació no autoritzada de 140 ‘mobile homes’ a primera línia de mar.

Des del càmping asseguren que van demanar permís, però no van rebre resposta. Malgrat això, segons el pla urbanístic específic del càmping, en aquella zona només hi poden instal·lar tendes de campanya desmuntables.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant col·loca noves plaques d’identificació als carrers de l’Hospitalet i als polígons.

El nou model està adaptat a l’actual imatge corporativa del consistori i en alguns casos contindrà una breu descripció pel que fa referència a l’etimologia del nom de la via o carrer.

I en cultura, La situació de pandèmia que estem vivint ha fet que la Biblioteca Antoni Gaudí s’hagi de reinventar i adaptar les seves activitats per dinamitzar les xarxes socials. 

És per això que, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia que es commemora aquest diumenge dia 21 de març, la biblioteca riudomenca ha volgut impulsar la iniciativa #robaunpoema. Aquesta activitat virtual consisteix a fer poesia combinant els títols de diferents llibres. Elisabet Cros, responsable de la biblioteca, explica que és complicat fer que tinguin un sentit.

Així doncs els veïns i veïnes que estiguin interessats poden enviar les seves fotografies al correu de la biblioteca: biblioteca.gaudi@riudoms.cat. A part d’aquesta iniciativa, també es farà una lectura virtual de poemes infantils i una altra amb la Residència i Centre de dia l’Onada.

PUBLICITAT