Informatiu 19 de gener

Comencem l’informatiu explicant que el TSJC ha suspès suspèn cautelarment el decret que ajorna les eleccions catalanes. Això vol dir que, a l’espera de la resolució definitiva del Tribunal, els comicis queden fixats pel 14 de febrer, com s’havia previst inicialment. El tribunal ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanava un dels recursos, presentat per un particular. Argumenta que ho ha fet perquè hi ha molt poc marge de temps abans del 14 de febrer i i si la resolució definitiva fixa les eleccions per aquesta data, no es podrien complir els terminis previstos en la legislació. 

I ara passem a parlar de les dades de la Covid-19 perquè la demarcació de Tarragona ha registrat 22 defuncions per covid-19 en una sola jornada, segons les dades facilitades aquest matí pel departament de Salut. A més, tornen a créixer el nombre de contagis. Se n’han diagnosticat 521 a tota la província: 343 a la regió sanitària del Camp i 178 més a les Terres de l’Ebre. En les darreres hores també han pujat el nombre d’hospitalitzats. Són 343 en total, sis més que ahir. Mentrestant el risc de rebrot baixa una mica, si bé continua sent molt alt, sobretot a les Terres de l’Ebre on supera els 1.100 punts. 

I marxem ara fins a Reus on els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns un adult i tres menors d’edat per atemptat a agents de l’autoritat per haver increpat i agredit diversos agents durant una intervenció policial en un pis de Reus. Cap a les onze de la nit els Mossos van acudir a un immoble del carrer Antoni de Bofarull alertats d’una suposada baralla familiar. Segons fonts policials, quan van arribar al domicili un dels inquilins va increpar els policies i va clavar una empenta a un d’ells. Quan els Mossos intentaven detenir aquest individu, tres menors es van abraonar sobre els agents i els van donar empentes i cops de puny. 

I expliquem ara que Mont-roig ha inicia un cicle de webinars dedicada a empresaris per iniciar-se en el món de la venda i promoció online. El consistori ha detectat cert desconeixement en els autònoms del seu municipi respecte a aquest àmbit en línia i ha decidit organitzar un total de 10 sessions gratuïtes que comencen a partir del pròxim 27 de gener.

‘Quan parles fas màgia’, és la nova exposició de la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. Aquesta exposició és una mostra de la nova campanya del Voluntariat per la Llengua que vol incidir en la transformació personal.

I fins aquí l’informatiu d’avui dimarts 19 de gener.

PUBLICITAT