Informatiu 19 de febrer

El Procicat ha decidit mantenir set dies les restriccions fins ara vigents, però ha aprovat flexibilitzar les mesures en l’educació i el lleure infantils. Ara s’autoritzen les activitats extraescolars de tota classe i l’esport escolar, així com les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d’Educació Infantil i Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius i podran fer entrenaments amb més de sis persones i participar en les competicions permeses.

El Govern, però, ha decidit no alleugerir la resta de restriccions en constatar una tendència a l’aplanament de la corba epidèmica i un repunt, tot i que mínim, en alguns indicadors, com ara l’Rt. Les dades dels pròxims dies seran monitorades i determinaran les noves decisions. De moment, des de l’executiu recorden que la pressió assistencial és encara molt alta. També argumenten que la presència creixent de la variant britànica, fa que s’hagi optat pel manteniment de les restriccions per tal de limitar la mobilitat i la interacció social i continuar reduint el nivell de contagis.

Aquest divendres s’han notificat 77 nous contagis i 6 noves defuncions per coronavirus a la demarcació de Tarragona, segons les dades facilitades pel Departament de Salut.

Els ingressos hospitalaris continuen en davallada amb 161 ingressats als centres sanitaris, 30 menys que dijous; i 67 pacients greus a les UCI, 3 menys que ahir. A les Terres de l’Ebre tant el risc de rebrot (116 punts) com l’Rt (0’63 punts) augmenten; mentre que al Camp de Tarragona baixa a 153 punts i augmenta en 0’76 respectivament. 

La situació epidemiològica al Baix Camp empitjora i preocupa a alguns consistoris. Municipis com Vilaplana o les Borges del Camp han registrat un augment de positius des del passat mes de desembre, Des de llavors, recomanen a la ciutadania que disminueixin al màxim la interacció social.

L’Ajuntament de Cambrils ha aconseguit que la Generalitat inclogui al projecte del tren-tramvi la major part de les seves peticions per mantenir la continuïtat dels vials. Concretament, s’ha pogut desmantellar els elements que divideixen el nucli urbà i anivellar al màxim el traçat per integrar-lo al nucli urbà. Cal tenir en compte que el traçat actual en desús suposa una important barrera arquitectònica al seu pas per Cambrils. Des del consistori afirmen que és pels nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que el nou projecte és una oportunitat per transformar la ciutat i reordenar la mobilitat interna tant a peu com en vehicle. L’alcaldessa també ha destacat que, amb les cinc estacions previstes al municipi, el tren-tramvia donarà servei tant a la ciutadania com a visitants. De fet, es permetrà connectar els diferents barris cambrilencs entre ells i amb poblacions veïnes com Salou i Vila-seca.

Nomenat nou sergent de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Sergi Navarro ha pres possessió del seu càrrec avui. També s’ha anunciat que els agents Adrián García i Claudio Vázquez ja són funcionaris de carrera.

PUBLICITAT